Část obchodníků přímou platbu kartou odmítá, jedine přes Paypal, který zatím nemám. Neni problém ho zřídit, ale není mi jasné, kdo hradí poplatky. Někde jsem četl, ze příjemce platby, odesilatel prý nic neplatí. Je to tak? Dále me zajímá, kdyz priradim k účtu platební kartu, kdo provádí konverzi měn, zda přímo Paypal nebo se kurz bude odvíjet od kurzu banky. Na účtu Paypal nebudu mít žádné peníze, bude se platit kartou a Paypal bude jenom jako zprostředkovatel platby. Předpokládám, ze tuto platbu veme banka jako platbu přes internet, tedy neměla by banka účtovat taky žádný poplatek.
Ne moje banka si nic neučtuje je to jako platba kartou.
Jinak poplatky se učtují nejspíš prodejci i když je tam několik variant. Ale jako kupující jsem vživotě PayPalu nic neplatil. Jinak kurz se samozřejmě odvíjí od kurzu banky dva dny zpět jsem platil v eurech a vycházelo to na 28.53 E takže cena odpovídá kurzu.
stirecek*
Dík za odpověď. Chtěl jsem se ujistit, zda kupující něco platí. Teda ale ten kurz je šílený, co máš za banku?
greenbull*
Mám Mbanku ale myslim si ze kurz je upne normalni. Jinak. Banka kurz neprepocitava ale PayPal on si strhava penize samozrejme v korunach. Prodej eur se pohybuje v teto castce kolem 28 kč
Tak ja měl za to, ze pokud platis kartou přes Paypal, přepočítává banka. Prostě zablokuje tolik peněz, kolik činí kurz v době nákupu. To me zajímalo a nikde nemůžu najít spready paypalu, pokud skutečně Paypal určuje kurz. Jinak mbank mám taky, ale víc používám Equa a nejčastěji Fio, mají kurzy lepší.
greenbull*
Možná je to tak jak říkáte nechci kecat. Možná se tady ukáže někdo kdo ví víc. Ale pochybuji ze rozdíly v kurzu nebudou tak veliké.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.