Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Provizní prodej zájezdů

Od: letuska* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

uvažuji, že bych si zkusila přivydělat provizním prodejem zájezdů. Nemáte někdo zkušenost s tím, jak to funguje? Asi bude nutný živnostenský list nebo to jde i bez něj? A co dál? Myslíte, že bych mohla sepisovat smlouvy normálně doma? Kancelář, někde v pronájmu by se mi asi moc nevyplatila, když bych to dělala při práci. A musí se odvádět nějaké sociální a zdravotní, když už jsem zaměstnaná na hlavní pracovní poměr? Taky se obávám, abych neuzavřela nějakou smlouvu s cestovkou, kde v případě, že se mi nepodaří prodat žádný zájezd budu nějak sankciována nebo myslíte, že to nijak neřeší jestli něco prodáte či ne? Nikdy jsem neměla živnostenský list, v naší rodině není žádný podnikatel, tak žiju pořád v takových obavách se do něčeho pustit. Mám stále pocit, abych se nedostala do nějakých dluhů nebo jiných problémů.

Budu ráda, třeba i za vaše osobní názory, jak se dívaté na tento přivýdělek formou provizního prodeje. Jestli to má vůbec cenu, nebo v dnešní době je to zbytečné pouštět se do něčeho takového.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

To si najděte nějakou cestovní kancelář a nabídněte se jim. Obsah smlouvy, co podepíšete je na vás. Spousta kanceláří jsou však jen zprostředkovatelé. Zadejte do vyhledávače - zprostředkovatel zájezdů a podobně.

gp
hodnocení

0x

Dobrý den,

pokud máte stále zájem o přívydělek s prodejem zájezdů (jedná se o prodej rekreačně-vzdělávacího pobytu v Nízkých Tatrách, provize 30% z ceny zájezdu), jedná se o práci na živnostenský list, když nic neprodáte, nebudete vůbec sankciována, záleží pouze na Vás, provize Vám jde pouze z prodaných zájezdů.

M.P.

letuska*
hodnocení

Děkuji za nabídku. Bohužel nemám ŽL.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]