V čem podnikat?

Od: Datum: 03.01.14 13:54 odpovědí: 10 změna: 05.01.14 12:42

Dobrý den :)

Moje maminka by ráda podnikala, ale neví v čem. V dnešní době je skoro všechno kuřácké a jelikož jsme všichni nekuřáci, tak by nic s kuřákama nechtěla. Hodně lidí by napadlo si asi založit kavárnu, ale mě zajímá co by jste chtěli vy. Jestli ve vašem městě něco chybí, co by jste uvítali. Jestli máte v lásce cukrárnu, kavárnu a nějak poradili, co by nebylo zbytečné si založit:) Děkuju všem za názory.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 03.01.14 14:07
avatar

Zdravím, u nás je jedna taková kavárnička, ani pořádně nevím, jak to popsat. V první řadě je vegetariánská a nekuřácká, denně nabízí obědová meníčka za dobré ceny, velmi zajímavá vegetariánská jídla. A během dne tam můžete posedět u pivka, čaje, nakládaných sýrů (plus široká nabídka hlavních jídel, chuťovek atd.), ale také vodní dýmky a skleničky dobrého vína. Svého druhu je u nás tato kavárno-hospůdka jediná, a také je v ní pořád narváno.

Sedí se buď na židlích, nebo na polštářích okolo kulatých stolečků, hraje příjemná etnohudba (někdy africká, jindy indická apod). Místnost je osvětlená lampiony a zářivkami, takže světlo je tak na 70%, což vytváří velmi příjemnou intimní atmosféru.

doplněno 03.01.14 14:37:

Doplním, že jsme město o cca 30 000 obyvatelích.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 03.01.14 14:33
avatar

zalezi na tom jake mesto , kolik tam je mladych X starsich , konkurence ...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 03.01.14 15:15

At si maminka zalozi "šťavárnu". Poradny profi odstavnovac, kvalitni suroviny - zelenina (repa, mrkev, celer, zelene listy...) Pokud bude prodavat pullitr cerste stavy za 50 Kc, rad si ten pullitr dam k obedu namisto menicka za kilo.

Bajdvej, na Zizkove funguje dlouha leta a uspesne štrůdlárna. Chlapík pece strudly v kocarkarne a prodava pres okenko na ulici. Dela asi 5 typu, super kvalita a dvere se mu tam netrhnou.

Pred par lety jsem byl ve Vidni, tam zase jela super řízkárna, tenoučče naklepané maso velké jak talíř se za 5 minut pred zraky zakaznika usmazilo do krupave zlate erstve lahudky.

No, a palacinkarna, to je taky super podnik, naslano i nasladko.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 03.01.14 15:27
avatar

Mě třeba chybí ve městě občerstvení typu čerstvých křupavých vaflí. Ne z polotovaru. Po revoluci to bylo docela rozšířené - před očima udělali za těsta křupavou vafli, dali na to pravou šlehačku (ne sprejovou, nebo rostlinnou) a navrch jahodovou, nebo čokoládovou polevu. Dodnes na to vzpomínám.

Nebo taky dobré domácí bramboráky.

doplněno 04.01.14 18:52:

Ještě mě napadla jedna věc - v Anglii jsem viděla takové podniky, kde udělali člověku bagetu podle přání - za pultem byl člověk, který dal vybrat z pár druhů pečiva, před sebou měl nádobky se zeleninou, masy, šunkami, dresingy. To se mi moc líbilo.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 04.01.14 00:55
avatar

Přesně takový podnik(minibudka) mám cca 12km od domu...jak je hezky tak každá zajížďka na kolem tam buď končí nebo začíná...

Vše mají domácí a krom anasu z plechovky... úžasná čokoláda, teploukčé křupavé vaflíky...

Stále stejná paní kterou pamatuju snad již od plínek...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: jm*
Datum: 03.01.14 16:26

Co bych ve městě uvítal? Restaurace, kde se bude vařit domácí kvalitní jídlo, zabíjačkové hody, vše z domácího, žádné polotovary ajn.Hlavně dostatek masa :D K tomu dobré kvaitní víno a kávu.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 03.01.14 16:44
avatar

Když vydím "langošárnu" rád si dám..., někdy tam bývá i další drobné občerstvení (párky v rohlíku, nealko, aj.) Avšak je třeba mít strategické místo, a velké město...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: petrat
Datum: 03.01.14 18:13

Jo, kuřáci jsou OUT, nikdo s nimi nechce nic mít. Asi nejvíc IN jsou poslední dobou psi. Ať si mamka otevře restauraci pro lidi a psy. K dispozici speciální stoličky, aby lidi i psi mohli sedět u jednoho stolu, na menu dát jen jídla pro psy nezávadná, třeba neokořeněné rizoto, vařené hovězí, těstoviny, vše bez soli, dvě porce na jeden talíř, společný pro pána i pejska. Myslím, že taková restaurace by byl hit a vyděláte ranec.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 03.01.14 20:02
avatar

Tak já osobně bych v našem městě ( cca 7500 obyvatel) uvítala nějaký podnik typu buffet. A třeba něco jako mléčný bar, které dříve bývaly v každém větším městě.To tady dost chybí. Jo, jsou tady restaurace různé kvality, cukrárny (těch je tady snad 7), vinárny, herny atd., ale to, co mám na mysli tady není. Místo, kam bych mohla zajít i na snídani, na svačinu - čaj, kafe, nebo kakao, mléko, namazaný krajíc nebo housku, buchtu, nebo třeba i svačinovou polévku, nebo lehčí (ne vysloveně obědové) jídlo (mám na mysli teplé - třeba palačinku, omeletu...). A hlavně v ranních a časných dopoledních hodinách. Totiž lidi z okolních obcí, kteří jedou třeba k lékaři (a na lačno) nemají kam zajít a pak salám s houskou z obchodu na lavičce autobusové zastávky - no, nevím. Kdybych byla mladší a měla chuť podnikat, myslím, že by toto nebylo od věci.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: ddasa*
Datum: 05.01.14 12:42

nevim jak v kde?Moje znamá žije v USA a otevřela si tam polívkárnu nabízi každý den ruzné polévky a je spokojená,ale asi by to chtělo šikovného kuchaře a nízké ceny

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.