Nejste přihlášen/a.
1. Potřebujete živ. oprávnění, jde o živnost řemeslnou -Hostinská činnost. U řemeslné živnosti je nutné dokládat vzdělání, případně mít odpovědného zástupce, který splnuje živnostenký zákon.
2.Mít sjednané místo, kde můžete stánkový prodej provozovat .
3.Musíte to nahlásit na hygienické stanici.
Zdravím.
doplněno 03.01.14 16:34:Hygienický průkaz jistě potřebovat budete, jde o práci s jídlem.
Je toho hodně:
-Musíte dodržovat zákon 379/2005sb.
-V Praze(možná i jinde) např. se platí poplatek z prodeje alkoholických nápojů - vyhl.hl.m.Pr. 8/1994 .
-Pozor také na novelu Zákona č. 309/2013 Sb., účinnou ode dne 17.10.2013, neboli nutnost zažádat o koncesi na prodej lihovin.
-A jestli se nepletu, tak pro stánkový prodej rozlévaných lihovin, platí pravidlo o nutnosti nahlášení prodeje předem, v nějakém termínu, celnímu úřadu. Nevím přesně jak dlouho předem, ani číslo zákona, snad tu někdo najde podrobnosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.