Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o radu, mám sro, jsem jediným zaměstnancem, a nemám další zakázky. Plat z poslení dodělané zazky si doplatím naposled teď za prosinec 2013.
Chci se teď jít přihlásit na úřad práce a dostat podporu.
Výpověď si teda dávám sám sobě. Úřad práce rozlišuje buď výpověď zaměstnavatelem či zaměstnancem. A abych získal vyšší podporu mám si dát výpověď z pozice zaměstnavatele.
Napadlo mě ale jestli není nějaká povinnost si vyplatit odstupné, nebo něco takového? Měl jsem smlouvu na dobu neurčitou od roku 2008.
Prosím o informace, děkuji
Pavel
Záleží na důvodu výpovědi. Přečtěte si příslušné §§ zákoníku práce. Zaměstnavatel nemůže dát zaměstnanci výpověď bez důvodu, a pokud použije některý z důvodů uvedených v § 52, náleží zaměstnanci odstupné.
Přečtěte si pozorně § 52 a § 67. Nezapomeňte, že co platí ohledně odstupného pro výpověď, platí i pro dohodu. Nezáleží na způsobu ukončení, ale na důvodu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.