Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jednatel - dávám si výpověď k 31.12.13

Od: pavel82 odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

prosím o radu, mám sro, jsem jediným zaměstnancem, a nemám další zakázky. Plat z poslení dodělané zazky si doplatím naposled teď za prosinec 2013.
Chci se teď jít přihlásit na úřad práce a dostat podporu.
Výpověď si teda dávám sám sobě. Úřad práce rozlišuje buď výpověď zaměstnavatelem či zaměstnancem. A abych získal vyšší podporu mám si dát výpověď z pozice zaměstnavatele.
Napadlo mě ale jestli není nějaká povinnost si vyplatit odstupné, nebo něco takového? Měl jsem smlouvu na dobu neurčitou od roku 2008.

Prosím o informace, děkuji

Pavel

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Záleží na důvodu výpovědi. Přečtěte si příslušné §§ zákoníku práce. Zaměstnavatel nemůže dát zaměstnanci výpověď bez důvodu, a pokud použije některý z důvodů uvedených v § 52, náleží zaměstnanci odstupné.

business.center.cz/...

Přečtěte si pozorně § 52 a § 67. Nezapomeňte, že co platí ohledně odstupného pro výpověď, platí i pro dohodu. Nezáleží na způsobu ukončení, ale na důvodu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]