Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Majetkoprávní vyrovnání

Od: rejkik* odpovědí: 2 změna:

Mám dotaz ohledně vyrovnání majetku, přítel je rozvedený, ale boj s jeho manželkou stále pokračuje. Po roce se rozhodla, že chce vyrovnat majetek. Nemluvím o majetku movitých věcí, ten si v jeho nepřítomnosti odvezla všechen, nenechala ani lžičku pro děti, ty zůstali v péči přítele. Jedná si mi spíš o odpověď na vložené peníze do domku výlučně patřící jeho rodičům. Přistavovali přístavek, kde se nachází nyní wc a koupelna. Jeho bývalá manželka má v ruce faktury, kterými byli zaplacen stavební materiál. Ale byli to peníze, které věnovala sestra mého přítele. Původně to byla půjčka, ale po odstěhování do Mexika, nechtěla peníze zpátky. Nyní si jeho bývalá vzpomněla, že by chtěla část peněz vložených do tohoto domku vyplatit. Majetkoprávní vyrovnání neřešili..už jsou rok rozvedeni. Najde se tu někdo, kdo by poradil? Děkuji za všechny odpovědi. Helena

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hawatt*
hodnocení

0x

1) tento problém není mezi Vaším přítelem a jeho bývalou, ale nechť si to vyřizuje s jeho rodiči jako vlastníky předmětného domu

2) ani nejde o faktury, ale v tomto případě se jedná o tzv. bezdůvodné obohacení, kdy byla investována určitá částka ze společných prostředků do majetku jiného, tedy rodičů, bez právního důvodu.

3) dobrá zpráva je, že na bezdůvodné obohacení se vztahuje dvouletá promlčecí lhůta

rejkik*
hodnocení

Děkuji moc za odpověď...něco podobného jsem si myslela, že to asi s majetkovým vyrovnáním moc společné nemá. Pěkný den..Helena

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]