Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypadla mi plomba, je to akutní?

Od: daniell* odpovědí: 10 změna:

Dneska mi vypadla plomba z předního zubu, k zubaři jsem už objednaný na 9.1, počká to nebo tam mám zajet dříve?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm*
hodnocení

1x

Já bych zubaři zavolal,do zubu se může dostat ifekce, třeba do zubních kanálků.Jako provizorní plomba lze použít žvýkačku bez cukru, nebo kulička vatičky (toto mi říkal stomatolog)

hansschuman*
hodnocení

0x

Myslím že těch pár dní to počká.

Samozřejmě to neodkládejte déle, mohl byste si do zubu zanést zánět.

Otevřený zub je vždy náchylný

S pozdravem

Hans S.

kami95
hodnocení

0x

Tak podle toho, jestli to cítíte když koušete nebo ne..pokud ne počká to..pokud to cítíte tak si myslím, že je zub více otevřený a náchylný k infekci nebo k něčemu..

hodnocení

0x
Také se mi to stalo, 2 dny jsem to vydržel a pak už mi to bylo nepříjemné. Příjemné překvapení bylo, že zubař to se vší samozřejmostí vzal jako akutní a dal mi tam provizorku... drží už rok :-D

hodnocení

0x

Plomba z předního zubu by rozhodně sama od sebe vypadnout neměla - fotokompozit je přilepený na zubní sklovinu. Takže buď se tam vytvořil sekundární kaz, nebo je zubař lempl. Případně obojí. Vzhledem k ceně takové plomby a možným problémům při špatném provedení opravy bych zauvažoval o změně zubaře.

hodnocení

0x

Jste už objednaný za týden, to v pohodě vydržíte. Oni ti zubaři mají docela fofr, tak bych na ně bral také trochu ohled.

hodnocení

0x

Někde jsem četl radu, ucpat díru provizorně žvýkačkou.

Změnu zubaře bych silně zvažoval, taky byste volného zubaře nemusel najít.

rv*
hodnocení

0x

Je to akutní stejně, jako když si zlomíte berlu.

figurek*
hodnocení

0x

Být vámi, pak se přeobjednám na co nejbližší termín. Stejně k zubaři půjdete, tak neváhejte a jděte co nejdříve.

hogreta*
hodnocení

0x

Bolí to -> je to akutní

Nebolí to -> není to akutní

Kdyby to začlo bolet, nevyčkávala bych. Ale pokud to nebolí, tak to beru tak, že tam asi žádný zánět nebo tak není, takže to počká.

:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma vypadla plomba

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]