Nejste přihlášen/a.
Dobré odpoledne, mám takový problém mám letět v červenci s babičkou do ameriky. mám tedy pouze asi 1000 korun měsíčně z praxe mám před závěrečkami, v létě jsem byl vždy na brigádě v té prodejně kde mám praxi ale vydělal jsem si sotva 3000,- za celé prázdniny. po prázdninách nebudu mít už vůbec nic protože mám danou přihlášku na nástavbu a tam jsou myslím pouze 4 týdny praxe na celý školní rok. letenka stojí 17 000,- bylo mi rečeno že mi babička peníze půjíčí, ale bohužel už teď vím, že to prostě nezvládám a naznačil jsem že nepojedu. a teď je to tak že jsem se šíleně pohádal s mamkou která mi mně vlastně seřvala, že si mám najít nějakou brigádu na doplňování v obchodech jenže tohle jsem už dávno odsoudil mněl jsem měsíc praxi na Slovensku (Bratislava) v jednom řetězci a jelikož tam byly i fondy tak jsem si z té stáže přivezl docela dost peněz práce mně bavila bylo to super super lidi super zábava no a pak jsem to zkusil u nás v globusu a po 2 týdnech jsem byl rád, že jsem vypadl protože takové chování ke mně jsem ještě nezažil taková buzerace.
No a babička už jednou mamce řekla, že se do ameriky nikdy nepodívám a mamka mně tam nikdy nevezme takže, to budou další hádky.
já si prostě myslím, že nejlepší by bylo se někde v lese odprásknout a smažit se v pekle
prosím pomozte mi někdo
Hm, takže tím, že se odprásknete to vyřešíte? Jednak nechápu v čem je problém, co je v sázce? Výlet do Ameriky? No jistě, je to zajímavá země, ale nemyslím, že by to bylo něco, za co by stálo položit život.
A k problému peněz - ano, pokud chce člověk nějaké vydělat, tak holt musí třeba i snést nějakou tu buzeraci, pokud je v situaci, kdy ty peníze potřebuje nutně. Je samozřejmě možné jít na kvalifikovanější místo, ale to je zase podmíněno tím, že na kvalifikovanější práci neberou brigádníky.
Prostě shrnuto - chce to neblbnout, vzít rozum do hrsti, projet si na netu nabídky práce a něco sehnat.
Amerika musí být krásná, nikdy jsem tam nebyla a nebudu. Když máš tu možnost, jela bych. Ale svět na tom nestojí a nepadá. Můžeš se tam podívat i v budoucnu, jsi mladý. Zvláště, pokud tam máte příbuzné. /myslím, že proto tam babička jede/.
Od mamky si nenech poručet, spíš si myslím že by Ti nějakou korunou mohla pomoci, když tolik stojí o to, abys jel. Kdyby Ti dala tisíc, nebo dva, už by to bylo veselejší.
A co na to tatínek? Ten by nepřidal, nebo do toho nemůže mluvit?
A když Ti babička chce půjčit, přistup na o a pak jív budoucnu splácej třeba 1.000 č měsíčně, jak budeš moci. Já vím, bude to trvat dlouho, ale jednou to bude splacené. Navíc i také třeba něco odpustí, když jí budeš pomáhat - zavazadla,jazyk... / aby starší paní necestovala sama/.
Tak si z toho nedělej těžkou hlavu, lidé se střílejí kvůli nevyléčitlné chorobě či hejnu exekutorů, a ne kvůli cestě do zámoří. To je blbost. Kdž nejde o život, jde o ... - víš, jak se to říká, že? Jaga.
příbuzné tam máme já jsem je teda ještě nikdy neviděl ale nevadí.
jenom jsem to asi napsal spatně ono jí nezáleží na tom abych tam jel tudíž ani korunou mi nepomůže, ale za to se na ní zlobit nemohu protože mně živý a má dost mizerný plat takže to chápu.
Tatínek s námi bohužel nežije rodiče jsou rozvedení. máme dobré vztahy občas mi nějaké peníze dá. všechny tyto peníze si ukládám na spořící ůčet. alimenty platí ale z těch právě žijeme.a za ty mi mamka kupije jídlo atd.
já se nechci něják obhajovat a dělat tady ze sebe chudáka, jenom já si to představuju jinak abych to vysvětlil mně nevadí pracovat, ale chtěl bych dělat práci která by mně bavila a i kdybych si ukládal všechny peníze (praxe,kapesné,za svatek,narozeniny) tak prostě vím, že to nedám. Mamce jsem říkal, že až já budu zaměstnaný tak jí určitě peníze dávat budu a až bude stará tak se o ní postarám. jenže je tvrdohlavá jak beran a jak něco není tak jak ona říká tak víte asi jak to může dopadnout... no samozřejmě hádka.
Neberte to spatne, ale nejak nechapu, proc se tam s babickou cpat. Mama Vas serve, ze si mate najit brigadu, babicka rekne, ze se tam nikdy nepodivate...Delaji, jak kdyby to byl od nich vylet a laskavost pro Vas, ale vsechno si mate zaplatit sam. Vzdyt pokud tam budete nekdy v budoucnu (az budou penize) za pribuznyma chtit letet, tak proc byste musel s babickou dohromady?
Hlavně jste nenapsal, jak je babička movitá, jestli chce, abyste se jen zapojil, sama to může zaplatit, ale čeká Vaší účast. Nebo to dává jen ztěžka dohromady a potřebuje Váš finanční příspěvěk. Pak je otázka, jestli je tak nutné se podívat zrovna do Ameriky. Kromě studia (které se dá uskutečnit i v jiných anglicky mluvících zemích) nevidím důvod, proč by Středoevropan měl tam cestovat.
No to je právě to babička je movitá asi dost protože už tam jede podruhé, byla tam před 2 roky. má nějaké peníze z pozemků co prodala. takže si spíše myslým že si říká 17 000,- to přece neni tak moc to se dá nějak spaltit- na to já odpovídám, že to se určitě splatit dá ale pro studenta jako jsem já to určitě nebude snadné.Do ameriky bych se podívat chtěl ale né zas tak hodně abych byl zadluženej jak rozvojoví země. stačilo by mi to až budu vydělávat.
Babička moc movitá nebude, kyby byla, jezdí do Ameriky každý měsíc, ne jednou za dva roky. Zkusil sis promluvit s tátou, že by ti půjčil a ty bys mu to splácel?
Nicméně i já si myslím, že 17 litrů je dost přitažené za vlasy, letenka se dá sehnat za třetinu.
doplněno 01.01.14 19:08:Hledejte různé přepravní společnosti, sledujte akce, slevněné lety, lety last minute apod. Na všem se dá ušetřit, a pár známých už do Ameriky letělo, letenka pto studenta kolem 6000-8000, pro dospělého o něco dráž.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.