Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych se zeptat pokud si 20letý syn našel práci a našel si přítelkyni,která také chodí do práce,kolik si říci na přispívání do domácnosti,stravují se a vaří si sami u nás, dejte mi prosím typ a váš názor...
Od konce: Pokud u vás oba žijí a stravují se ze společných rodinných nákupů, 6000 Kč. Pokud si jídlo kupují sami, 4000 Kč. Samotný syn ujídající z rodinného krajíce 3000, samotný syn s vlastním jídlem 2000 Kč. Na druhou stranu - však vybrané peníze nutně utratit nemusíte. Pokud v pohodě vyjdete i bez příspěvků potomstva, můžete jim peníze ukládat stranou, samozřejmě aniž by o tom věděli. Ať se pěkně naučí hospodařit a uvědomí si, že nic není gratis. Jednoho dne jim pak můžete uspořené groše dát, popř. odkázat - v obou případech jako když najdou. Vše záleží na Vás.
Nevíme kolik platíte za byt a služby a kolik lidí ho obývá,to připište a rady budou myslím přesnější,ale pokuď si sami nakupují vše a vaří za své,tak bych to viděla od obou tak na 5000,---6000,-ale jak říkám,berme v potaz nájem a služby.
Spočítejte, kolik všichni projíte za měsíc (rodinné nákupy apod.), vydělte počtem členů v domácnosti. Já našim přispívám 2000,- na jídlo, 2500,- na benzín (z 90% jezdím já).
Nicméně... také chodím do práce, plat nic moc, drtivou většinu víkendů trávím u přítele. Jeho rodiče po mně nikdy nechtěli za bydení nebo stravu ani korunu, ačkoli jsem jim nabízela. Revanšuji se tedy jinak - úklidem, vařením, prostě vypomáháním, kde se dá. Upřímně nevím, kolik bych mohla uvolnit, kdyby po mně nějaké ty peníze chtěli, už takhle mi moc nezbývá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.