Nejste přihlášen/a.
Platí to POKAŽDÉ, že pokud má tel. číslo první tři cifry 800, volá se na něj zdarma?
doplněno 01.01.14 13:21:Ptám se proto, poněvadž jsem jednou volal na takové číslo. A mám pocit, že mi byly minuty zaúčtované. Takže zřejmě vyjímky existují.
Kromě tradičních předvoleb pevných linek se můžete také setkat s telefonními čísly začínající 8 nebo 9. Zkrácený přehled o těchto číslech naleznete níže:
Předvolba | Název | Cena |
800 | Zelená linka | zdarma |
81, 83, 843, 844, 845, 846, 855 | Modrá linka | podle vašeho operátora obvykle do 6 Kč / minuta |
840, 841, 842, 847, 848, 849 | Zelená linka | podle vašeho operátora obvykle do 6 Kč / minuta |
910 | VoIP | podle vašeho operátora – obvykle jako volání na pevnou linku nebo jako volání do jiné sítě |
972, 973, 974, 95 | České dráhy, některá ministerstva | podle vašeho operátora – obvykle jako volání na pevnou linku nebo jako volání do jiné sítě |
Telefonní čísla, která začánají 90 jsou zpoplatněna speciální sazbou. Při volání na takovéto čísla si vždy zjištěte cenu za minutu nebo za hovor, protože volání na tyto čísla vás může vyjít skutečně draho.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.