Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Člověk který odmítl mobilní kredit si ho přesto ponechal a co víc do poslední koruny utratil hlavně za drahé volání do ciziny. Přece když neco nechci tak to vrátím ne?
Já vím jsme v česku a kdo nekrade není bohužel Čech? Tak to je smutné. Ta částka byla dost vysoká to nebylo pár desítek ale pár stovek přesně nějak přes 2 tísíce Kč.
Pokud by tu vyvstala "výmluva , že nevěděl jak ho vrátit tak přece není nic jednoduššího než zavolat operátora ať ten kredit odepíše a vrátí původnímu majiteli?
Nebo jak je to tedy? A co se s tím dá momentálně dělat?
Přiznám se, že na základě informací z dotazu ani já příliš nechápu, co se vlastně stalo. Mám jedinou relevantní zkušenost, tedy relevantní... to vlasně nevím, ale nicméně ji uvedu: Jednou jsem omylem z bankomatu nabyl 2000 Kč místo 200, a když jsem volal operátorovi, zda s tím jde něco dělat, ukázalo se, že nejde a jako jediná možnost mi zbylo nechat to tak a smířit se s tím jednorázovým výdajem. Tam ovšem nešlo o žádnou ztrátu, už vůbec ne o krádež, a jestli je to nějaká informace pro vás, nedovedu posoudit.
doplněno 31.12.13 17:13:Pardon, nabít. Omlouvám se za překlep. Není to můj první ani poslední, ale právě takovéhle vypadají trapně.
Nabýt z bankomatu 2.000 Kč podle mne znamená výběr hotovosti z bankomatu (s tím oparátor nemá nic společného). Kredit se nabíjí nebo dobíjí ...
Když už jsme u nechtěného dobití: Jednou se mi "podařilo"dobít neexistující číslo. Je nějaká šance dostat kredit od operátora zpět?
doplněno 31.12.13 17:53:@ Hop: Vím, že Kartáginec zřejmě mínil nabití. Ale neodolala jsem, zaujalo mne, že z bankomatu lze nabýt i nabít ...
@ i Vy, Pepr?
Myslím, že neexistující
a podobná čísla jsou
(alespoň v poslední době)
proti dobití blokována,
Nedávno jsem chtěl
dobít kredit kamarádovi,
aby mi mohl
v případě potřeby
zavolat a dobití
bylo odmítnuto.
Pak jsem teprve zjistil,
že má kartu
na paušál a
vyčerpaný
volací
limit
...
@kartaginec : myslím, že téměř všichni jsme význam pochopili a tento Váš překlep tolerujeme...
doplněno 31.12.13 17:58:@ivzez - původně jste psala o dobití NEEXISTUJÍCIHO čísla, předpokládám, že to nebyl pouhý překlep...
Hope, všichni jsme to pochopili a neřešíme to, až na Ivzez, která si MUSELA rýpnout a ukázat, že je ta chytřejší. Proto ta kartagincova reakce.
Nejaky divny, ne?
Jak jde odmitnout kredit!?
Jak jde provolat odmitnuty kredit?
Komu jako vracet "odmitnuty" kredit?
Kdo tedy dotycnemu kredit dal?
Proc dotycny odmital?
Jinak logika zde tezce place, tudiz bych ve vasem pripade byla opatrna na vyrazy o kradeni atd!
a) Mobilni kredit se ziskava koupenim u operatora
b) Nabytim skrze pausalni smlouvu
c) Obdrzenim diky nejake akci
= u ani jedniho kroku neni odmitani (bud kredit chcete, provedete dane ukony, nebo nechcete a mit ho nebudete!
Rozumite vubec terminu "kredit"?
Tezko vam nekdo paradi, kdyz se neumite ani poradne zeptat
Ahoj. Taky mám zkušenost s nabitím kreditu někomu jinému. Místo 605 jsem zadal 604 a bylo. Někdo si pomohl k dvěma stovkám. Marné bylo volání nebo SMSkování. Žádná reakce. Jsem s tím už dávno smířený, že jsem nechtíc někomu pomohl k volání zdarma. Je to z doby, kdy u nás začalo mobilování. Teď si už dávám pozor kolik a kam posílám. Co mě vadí nejvíc je to, že když do nějakého data neprovolám své zaplacené kredity, tak mi to operátor zabaví. A ani to po dalším dobití nevrátí na účet. Tak mám malý paušál, krotím se a jde to taky.
Ve sběrnách SAZKY se špatný krok dá ještě po nějaké chvíli zrušit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.