Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zjistit zda existuje zavet

Od: jezavetunotare odpovědí: 5 změna:

Umira nam nevlastni otec, da se zjistit jestli ma u notare zavet? Jak?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martini*
hodnocení

3x

Existuje seznam, ale do toho mají přístup pouze notáři. Domnívám se, že žádný notář není oprávněn Vám takovou informaci dát, obzváště, když není jisté, že budete dědici. Pokud s otcem žijete, můžete dědit jako osoba spolužijící, jinak bez závěti ne. Závěť nemusí být pouze uložena u notáře, může být i normálně doma nebo kdekoli jinde.

lm®

Docela mne zaráží na co se ptáte.

Spíše bych za slovy pomoc očekávala nějakou otázku na možnost léčení apod.Neumím si představit,že by mi umíral někdo v rodině a já bych měla starost,zda budu dědit.

na druhou stranu jsou i nemoci o kterým víme, že jejich průběh je nezvratný... navíc ne ke všem příbuzným máme vřelý vztah, já bych to neodsuzoval...

jarmik*
Milá lm, toto NENÍ užitečná odpověď. Možná bych Vám připoměl Vaše vlastní slova:
Autor: lm®
Datum: 25.03.09 11:48
Předmět: RE(2x): Jak má vypadat ideální odpověď na Poraďte.cz?
odpovědět
...
Co mi však dost vadí jsou poznámky typu Bingo!,různé napadání tazatelů,někdy až urážky a podobně.Tací přispěvatelé tu nemají co dělat,alespoň podle mne.
lm®

Milý jarmíku: ANO máte pravdu,jsem si toho vědoma,nicméně v tomto konkrétním případě nemohla jsem jinak.

Vy byste snad dokázal uvažovat jako tazatel?Ale pro příště budu se snažit na podoné dotazy neodpovídat.Hezký den.Lenka

doplněno 22.04.09 14:36:

Vím,že to není omluva,ale odpovídala jsem na dotaz v době ,kdy mi umřel blízký kamarád...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]