Nejste přihlášen/a.
Umira nam nevlastni otec, da se zjistit jestli ma u notare zavet? Jak?
Existuje seznam, ale do toho mají přístup pouze notáři. Domnívám se, že žádný notář není oprávněn Vám takovou informaci dát, obzváště, když není jisté, že budete dědici. Pokud s otcem žijete, můžete dědit jako osoba spolužijící, jinak bez závěti ne. Závěť nemusí být pouze uložena u notáře, může být i normálně doma nebo kdekoli jinde.
Docela mne zaráží na co se ptáte.
Spíše bych za slovy pomoc očekávala nějakou otázku na možnost léčení apod.Neumím si představit,že by mi umíral někdo v rodině a já bych měla starost,zda budu dědit.
na druhou stranu jsou i nemoci o kterým víme, že jejich průběh je nezvratný... navíc ne ke všem příbuzným máme vřelý vztah, já bych to neodsuzoval...
Milý jarmíku: ANO máte pravdu,jsem si toho vědoma,nicméně v tomto konkrétním případě nemohla jsem jinak.
Vy byste snad dokázal uvažovat jako tazatel?Ale pro příště budu se snažit na podoné dotazy neodpovídat.Hezký den.Lenka
doplněno 22.04.09 14:36:Vím,že to není omluva,ale odpovídala jsem na dotaz v době ,kdy mi umřel blízký kamarád...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.