Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace obuvi

Od: saman47* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, reklamoval jsem před časem vadu na zimní obuvi (rozpáraný šev a odlepená podrážka) s tím, že mě dnes, tedy 6 dní před koncem 30 denní reklamační lhůty vyrozuměli, že obuv neopraví, peníze nevrátí, ale že si mám v obchodě vybrat jiné zboží ve stejné cenové relaci jako je reklamovaná obuv. Musím s jejich návrhem souhlasit a pokud ne, jakým způsobem z nich dostanu peníze, jestliže se rozhodnout je nevyplatit? Soud nebo i ČOI?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

oni vyřídili reklamaci tím stylem, že si vyberete jiné zboží - není povinnost vrátit vám peníze- to by byla jejich dobrá vůle

myslím, že nějaký soud by se vám nevyplatil z hlediska finančního

hodnocení

0x

Zašel bych tam po době reklamace a viděl bych.

majsterjoe*
hodnocení

0x

Ale pochopitelne mate narok na vraceni penez. Tedy odstoupit od kupni smlouvy a pozadovat zpet sve penize. To ze nejde obuv opravit je problemem prodejce.

Kdo to ovsem bude resit nevim. Soudy jsou na dlouho. Kazdopadne urcite COI muzete pozadat o pomoc, kdy prodejce porusuje zakon.

hodnocení

0x

porad lepsi nez jak 90% lidem , ze zaruka se nevztahuje , nebot boty byly jinak pouzivany /takze radeji je mit doma schovane a nechodit v nich/ , zkuste se domluvit , nebo soud , nebo si vemte jine

hodnocení

0x

Já bych tedy do nějakého soudního sporu s nima nešla.Nabídli vám zboží ve stejné cenové relaci,nebo si můžete i doplatit a koupit drahší,tak toho využijte! Můj muž měl taky smůlu a celkem 3 x si měnil boty za jiné a jiné u jednoho nejmenovaného ,známého řetězce,takže měl během roku 3x jiné boty a pak už mu peníze vrátili.:--))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]