Nejste přihlášen/a.
Ahoj, nedávno mi kamarád tvrdil, že obec je souvisle zastavěná oblast mezi značkami začátek a konec obce. Přitom pokud se jedná o pozemní komunikaci skrz obec, musí být prý splněny obě podmínky, tedy že pokud je značka "začátek obce" umístěna např. už kilometr před začátkem zastavěné oblasti, neplatí tu nejvyšší povolená rychlost 50 km/h a řidiči, kteří tu jeli více, byli změřeni a dotáhli to až k soudu prý často soudní spor vyhrávali.
Nevím tedy čemu mám věřit, a nedaří se mi nikde najít přesnou definici obce a jak to je s tou rychlostí.
Byl by tu někdo schopný říct jak to je, v souladu se zákonem? Díky Doteď jsem si myslel, že nejvyšší povolená rychlost v obci platí prostě "od značky ke značce" (samozřejmě pokud není v obci upravena dalšími dopravními značkami).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.