Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
potřeboval bych poradit ohledně obvinění neprávem. Bývalý zaměstnavatel mě obvinil,že jsem nedodržel " režim dočasně práce nechopneho pojíštence" což není pravda(sice nevím jaký den měl zatím na mysli,ale byl jsem 100% doma a mám na to i svědky). Po výpovědi,kterou jsem podal 10.12.13 a podepsání mi řekl,že mi neproplatí týden od 2.12.13 do 6.12.13 a že mě někdo viděl ve městě což není pravda. Po několika dnech mi přišel dopis,že se mam dostavit na OSSZ na podání vysvětlení. A tím se chci zeptat co dělat a jak reagovat. Děkuji za každou odpoveď
To že "mě někdo viděl ve městě" není podloženo žádným důkazem. Na OSSZ nevím jak to chodí, ale vzhledem k tomu, že jste ve výpovědi tak může zaměstnavatel okolo sebe " kopat ", a to bych tam i uvedl. Možná bych zvážil trestní oznámení na zaměstnavatele. Ale budete muset opravdu věrohodně doložit, že jste byl určitě doma.
No právě,že ve vypovedi nejsem bylo to okamžite zruseni pracovniho pomeru dohodou.(Omlouvám se asi jsem to měl napsat hned) druhý den tedy 11.12.13 jsem si šel pro započtový list a on na mě vyrukoval se čtyřmi papíry ať je podepíši,že je to že jsem porušil režim. Já mu na to odpověděl že nic nepodepíši dokud se na to nepodívá právník on na to řekl ,že mi ty papíry nepučí. A za pár dní na to mi pak přišel ten dopis
Netrapte se a nenechte si znepříjemnit život. Zaměstnavatel může provádět kontrolu nemocného, ale má to svá pravida. Musí k vám domů a v případě nezastižení (ale i zastižení) o tom musí pořídit písemný záznam. Vy nemáte povinnost nikoho pustit do bytu, stačí se s ním bavit jen u dveří nebo branky. Pokud tvrdí, že vás někdo viděl jinde, musí o tom také sepsat zápis s datumem a časem zjištění a svým podpisem - tedy podpistoho kdo vykonávala kontrolu. Tohle všechno by vám ale musel zaslat podepsané do vašich rukou, vašemu lékaři a OSSZ. Obratte se na insektorák práce. Nechte to prošetřit zaměsnavatel také může dostat pokutu až 200 tis. Tedy pokud opravdu píšete pravdu..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.