Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
Nejdříve bych Vám chtěl říci, že sám vím, že rešit to teď, v mém věku...je asi naprosto zbytečné, nicméně bych si chtěl poslechnout Váš názor a rady, jakožto zkušenějších
Před rokem k nám do třídy na základní škole přišla jedna dívka, hned jsem se s ní skamarádil a docela jsme si rozuměli.Máme společný pohled na svět, smysl pro humor a vůbec krásně se doplňujeme.Bral jsem jí jako kamarádku, ona tak stejně bere mě.Nicméně se obávám, že jsem se do ní tak " trochu " zamiloval...a nevím jak dál.Ona ví, že ji mám rád, lychotím jí, říkám jí, že je krásná...že jí to sluší, bavím se s ní ať už ve škole či na FB, když můžu tak jí pomůžu, utěšuji...atd. atd. dokonce jsem pro ni napsal i básničku,ze které měla údajně velikou radost.Ona mi řekla, že mě má ráda víc jako kamaráda a jinak než ostatní...ale co si o tom mám myslet? :O Když jsme se o sobě bavili, tak došla k závěru, že ještě není připravená na nějaký vztah s klukem ( Ještě dodám, že jsme oba dva 13 let starý ) že zatím chce být jenom kamarádka...a pak možná něco víc.Já jsem to akceptoval s tím, že vlastně sám nevím,jak bych s takovým vztahem naložil...nedokážu si to pomalu ani představit, jenom v mých snech je to absolutně dokonalý...a ničeho se tam nebojím.Když jsem se teda snažil být jejím kamarádem, tak jsem se jí zeptal ( né jednou, ale postupem času ) jestli by někdy se mnou nechtěla zajít ven.Ona na to zareagoval stylem :"Promiň, ale nebudu doma,,,chodím ven s kamarádkama,,,,Celou zimu se musím učit," apod. prostě to vždycky nějak zamluvila a já už teda vážně jako nevím...nechci na ni tlačit, nechci abych ji obtěžoval, nicméně pokud chce být kamarádka tak bavit se jenom ve škole je ubohé, ne? A teď k tomu všemu bych řekl, že ona by se mnou chtěla chodit, klidně hned ale je tu určitý blok z její strany - rodiče. Ty představují poměrně veliké mínus pro mě.Ona s nimi má naprosto krásný vztah, což je hezké a občas jí to závidím, ale říká jím naprosto všechno...cokoliv jí někdo napíše, každou hádku jim vylíčí, prostě se se vším svěřuje...takže každá hádka nebo zápor mezi námi, který proběhne a ona ho řekne rodičům mi snižuje šanci s ní navázat nějaký mimo školský kontakt (nepočitám-li internet).Jak mám teda pokračovat? Její rodiče na ni tlačí, aby se vším počkala, že má času dost, ať semnou ven nejde apod. a já jsem z toho jelen.Ono je možná zbytečné tohle vše teď řešit, nejlepší by bylo nechat tomu naprosto volný průběh,že? Ale já vážně nemůžu, myslím na ni v jednom kuse...nejradši bych jí dal celý svět v hrstce kdybych mohl.Asi bych k tomu přidal kousek textu z písničky od dřívějšího Killaze :"Řek jsem ti věci kerý neví nikdo jiný, já ti věřím víš na mě tolik špíny...chci aby si věděla,že chystám se dát...ti svoje srdce ale nemůžu čekat ou no..." Tak Vás tedy prosím o veškeré Vaše rady apod. případně mi napište Vaše zkušenosti. Děkuji a přeji hezký zbytek večera.
Ahoj, papírově je ti možná 13 ale tvá "mozkovna" je o mnoho let dále...
Což je možná jeden z důvodu neochoty rodičů a atd... často se dnes vidí mladé holky které spadnou ke klukovi a ať už jeho vlivem nebo vlivem rozchodu s ním k drogám či jiným věcem... rodiče mají často možnost vidět je to nejhorší a chcou mladou nezkušenou před vším ochránit...
Svý spůsobem by to chtělo čas, seznámit se s rodiči etc... nicméně i já v tomto věku měl podobné problémy.. a to spíš jako holka než kluk...
Neříkám to nějak ve zlém ale připadá mi...jsi prostě na její věk/vše kolem příliš vyspělý a ona... možná vyspělá taktéž ale zatím pod zdravým a bezpečným vlivem rodičů... v 15ti by toto vše bylo asi divné ale ve 13ti se to ještě stále bere jako zdravá věc...
Osobně mi jako řešení připadá počkat ale to budeš chtít slyšet jako tu poslední možnost...
Vaše první láska - zamilovanost ve 13 letech je krásná, můžeme Vám ji závidět. Ať zůstane pouze platonická. Budete na ni celý život vzpomínat. Máte ještě možnost, počkat 2-3 roky a potom se pokusit o vážný vztah. Ale stejně i potom bude velmi brzo a Váš vztah na 90 procent nebude na celý život. Podle toho, jak je napsán Váš dotaz, je vidět, že jste velmi inteligentní. Máte víru a přesvědčení o jedinečném vztahu ke své vyvolené. Rodiče dívky to vidí určitě jinak a chtějí svou dceru chránit před předčasným vztahem. A mají pravdu, i když se Vám to nebude líbit. Nezkažte si život, netlačte na pilu, užívejte si života, studujte, cestujte. A dopřejte to i jí. Jediná věta se mě nelíbí - že je ubohé být pouze kamarádka a bavit se spolu jenom ve škole. To není argument, ale manipulace.
Děkuji za odpověď, tu větu jsem myslel trošku jinak.Není ubohé být pouze kamarádka, pokud je to její přání tak já ho respektuji, nicméně jak už jsem říkal, je to spíše přání rodičů dívky.Myslel jsem to spíše tak, že je "ubohé" mi říkat, že není připravená na vztah i když moc dobře ví, že to ani tak nepochází z její hlavy.A když už mi říká, jak mě má ráda...ale že chce být zatím jenom Ta kamarádka, a já se jí teda zeptám, jestli by nechtěla ven nebo tak, že můžeme jít aji s více lidmi aby se necítila trapně ( i když si ve třídě rozumíme, a bavit se spolu nám nedělá problém ) tak se začne vymlouvat na 5925658 věcí, aniž by mi narovinu prostě řekla Ne- nechci s Tebou jít ven...nebo něco takového... Každopádně děkuji za brzké odpovědi, kdyby Vás ještě něco napadlo, tak neváhejte a napište mi sem další.A jak to tak sleduji, tak mi nezbývá nic jiného, než počkat.Hezký den
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.