Nejste přihlášen/a.
Zdravím, od soboty mám u levého palce na ruce pár stehů od sekáčku. Kolem kloubu mám malou fialovou podlitinu, v pátek mám jít vydělávat stehy a podle doktora bych ho měl začít pomalu rozhýbávat.
Jen si nejsem jist, jestli otok chladit, protože pak mi celá ruka ztuhne a nemůžu ohnout všechny prsty, ani kloub. Takže si teď raději ruku nahřívám, zápěstí se 4 prsty bez problému ohnu, ale palec mám v jedné poloze a nehnu s ním ani o milimetr.
Poradil by mi někdo, co s tím palcem? Děkuji za každou radu!
Teplo ne, trochu chladit kvůli otoku, ale jen tak jak vám to je příjemné. A chladit jen to místo, ne celou ruku. Rozhýbávat jen opatrně, je to ještě hodně čerstvé, nemyslel doktor to rozhýbávání až po vyndání stehů?
No přítelkyně si myslí, že ten otok má z nedokrvování, když jsem to měl pořád ve zvýšené poloze. A to modré je jen podlitina z naražení. Tak nevím no.
Doktor řekl, že ho můžu začít pomalu rozhýbávat, nicméně mě to bolí na dotek (resp. mám to hodně citlivé), takže to ani přes to naběhlé neohnu. Jen se bojím pátečního vytahování stehů, až se toho sestra dotkne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.