Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
chápal jsem, že paušální výdaje jsou u volné živnosti uplatnění 60% (2013) výdajů vůči příjmům. Nicméně mě trochu zmátl tento článek:
Loni jsem do svého podnikání _ pod tím si představte psaní, překládání, prodej webové reklamy a e-booků, provádění turistů a školení kohokoliv v čemkoliv _ investoval 19 934 korun. V daňovém přiznání jsem ale do chlívečku "výdaje"napsal sedmkrát víc: 140 688 korun.
Zdroj: penize.cz/...
Znamená to tedy, že si k 60% výdajům ještě mohu přičíst další samostatné položky-náklady dle faktur nebo tak?
Děkuji za odpověď.
Dobrý den, bud použijete paušál, nebo výdaje skutečné. Např : roční přijem xxx Kč - 60% výdaje--- Z této částky máte danový základ. Nebo výdeje skutečné: Příjem xxx Kč -výdaje za rok (nákup materialu, stroje atd) --- Z této částky mátr danový základ.
Pokud máte malé náklady vyplatí se paušál. Pokud máte hodně odpisů, vyplatí se výdaje skutečné. Použít paušál a skutečné výdaje dohromady nelze.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.