Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak uplatnit paušály v podnikání

Od: gke odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

chápal jsem, že paušální výdaje jsou u volné živnosti uplatnění 60% (2013) výdajů vůči příjmům. Nicméně mě trochu zmátl tento článek:

Loni jsem do svého podnikání _ pod tím si představte psaní, překládání, prodej webové reklamy a e-booků, provádění turistů a školení kohokoliv v čemkoliv _ investoval 19 934 korun. V daňovém přiznání jsem ale do chlívečku "výdaje"napsal sedmkrát víc: 140 688 korun.

Zdroj: penize.cz/...

Znamená to tedy, že si k 60% výdajům ještě mohu přičíst další samostatné položky-náklady dle faktur nebo tak?

Děkuji za odpověď.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Neznamená (přečtěte si první odstavec ještě jednou!), buď uplatníte paušál nebo musíte doložit všechny/skutečné výdaje.

jm*
hodnocení

2x

Dobrý den, bud použijete paušál, nebo výdaje skutečné. Např : roční přijem xxx Kč - 60% výdaje--- Z této částky máte danový základ. Nebo výdeje skutečné: Příjem xxx Kč -výdaje za rok (nákup materialu, stroje atd) --- Z této částky mátr danový základ.

Pokud máte malé náklady vyplatí se paušál. Pokud máte hodně odpisů, vyplatí se výdaje skutečné. Použít paušál a skutečné výdaje dohromady nelze.

gke
hodnocení

Dobře, děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]