Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevhodný vánoční dárek - plotostřižna

Od: babajaga® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, v TV i na netu se mluví všude o tom, jak lidé vzali prodejny útokem a mění či vracejí pro ně nevhodné zboží. Je mi těch prodavačů docela líto, nevracela jsem nikdy nic, ale letos na mě došlo.

Dcera s rodinou nám koupila pěkné elektrické nůžky na živý plot, kdo máte rád Voskovce a Wericha, tedy "plotostřižnu". Má to jeden háček. My už 2 roky stejné nůžky s úspěchem používáme. Kdy dcera přijela, právě jsme nikdy nestříhali, ani o tom nezavedli řeč a tak se nedivím, že to nevěděla a přichystala nám, podle svého mínění, ten nejlepší dárek.

Mrzelo ji to, co naděláme? Dala nám ochotně účtenku, ať s zboží vyměníme či vrátíme. Je z Mountfieldu.

Ale: mnohokrát jsem četla, že zboží lze vyměnit pouze do 30 dní. Toto je koupené 23. listopadu. 30 dní už vypršelo. Navíc, když jsem včera marně mnohokrát volala do Mountfiedldu a nešlo to, jsem se na netu dozvěděla, že je zavřeno až do 4. ledna. Všude, na všech prodejnách. Tím zase naskočí další čas..

Zajímalo by mě, zda mi můj problém vyřídí, když od koupě uběhlo už víc, než 40 dní.

Pokud ne, nevím, co s tím budu dělat. V tom případě nabízím nepužitou plotostřižnu. *smich*

Dík za Vaše zkušenosti. Jaga.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

humbucker*
hodnocení

2x

Ahoj Jagu. Asi ten dotaz sem, byl vnešen pro to jeho aktuální téma. Ale, když máš někde kus ňákýho plotu, tak se jakási strojová záloha vždycky hodí. Nikdy nevíš, kdy ti klekne ten starý strojek. Jinak, slušný prodejce by ti to měl vzít a ještě tě utáhnout na něco jiného, aby ti udělal radost, že si od něj něco odnášíš.

daniell*
hodnocení

2x

Moje zkušenost s Maunfieldem je takový že pokud je zboží není použíté ale třeba jen vybalené tak si ho od vás vezmou zpátky... stačí jednat "lidsky" ... s tím že každý někdy udělá chybu.

Já bych si nechala i ty nové nůžky. Měli jsme něco podobného se sekačkou. Teď máme 2, a jelikož máme velkou zahradu, jdeme sekat s manželem současně a je to coby dup...tak bych to viděla i s těma nůžkama...je to přece jen dárek.

hodnocení

0x

děláte z toho problém jako brno. Prodejce by Vám měl vyjít vstříc, ale nemusí. Pokud to nevymění nebo nevezme zpět, dejte to s přiměřenou slevou oproti kupní ceně na internetovský bazar a máte hnedle 10 zájemců. Česko je totiž v tomto specifické, a jak je na něčem sleva, i kdyby to bylo mizerné, je o to poměrně značný zájem. Dejte aspoň -10 až -15%, lépe -20%.

Jasně! Zvláště pak, když je v záruce a kupující to bude vědět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]