Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Říct příteli o přespání ex?

Od: siiima odpovědí: 21 změna:

Ahoj, dobrý večer,

žiju v cizině a přijede za mnou bývalý přítel. Přiveze mi plný kufr věcí z Čech a na oplátku, chce u mě bydlet, což není problém. Jenže mám manželskou postel v pokoji, (mám pronajatý dům s více lidmi, obývák nemáme)a tak přemýšlím, zda o situaci říct současnému příteli. Nechci, aby si myslel, že k něčemu dojde. S ex už nechodíme více jak 3 roky (náš vztah trval 6 let) a jednoznačně z mé strany mohu říct, že již není žádné sexuální napětí mezi námi, odpustila jsem mu a stali se z nás přátelé. Nechci někomu lhát nebo tak, ale vím, co si může přítel myslet a jak to může vypadat, takže uvažuji zda mu o situaci říct a nebo raději ne? Jak byste se zachovali vy?

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Na oplátku chce bydlet a možná na oplátku potom bude chtít ještě i jinou "laskavost", kterou si třeba i vynutí. Nebo možná nebude, ale ve Vašem současném příteli se možná na dlouhou dobu zahnízdí nějaká pochybnost jestli třeba přece jen k něčemu nedošlo. Ať si borec raději najde něco jiného, nemá cenu si kvůli kufru s pár krámy komplikovat vztah. Neříct to je taky blbost, náhoda je blbec - pokud by se to současný partner dozvěděl z jiného zdroje, byl by to asi konec důvěry a vztahu zcela určitě.

athenaise*

Souhlasím s mega... , je to ošemetná věc, neříct a být časem prozrazen a nebo říct a ...ohrozit vztah. Já bych svého ex požádala o pochopení .(jestli vás má rád i jako ex, bude určitě pro, aby bydlel jinde a s vámi si dal třeba kafčo a pod. ) A kdyby se kvůli tomu zlobil, tak je to přece jedno...je to ex a vlastně tím ukáže o co mu vlastně jde. Tento návrh je, myslím, jeden z nejrozumnějších.

vosikac*
hodnocení

3x

Položte si otázku opačně ... Chtěla bych vědět,že u mého přítele přespí jeho EX? ... Vadilo by mi, kdyby u mého přítele přespala jeho EX? ...

vlasatec*
hodnocení

3x
Nejmíň bolestivé bude mu zaplatit hotel. Jestli si ceníte vztahu tak těch pár korun se vyplatí zaplatiti

hodnocení

3x

Je to hra s ohněm. Můžete být sebevíc odtažitá, můžete si sebevíc namlouvat, že vše už je za Vámi, ale když se někým spíte 20 cm od sebe, co myslíte, že se stane? Jedné noci hrábne pacičkou a...

Jednou je to bývalý a jestli si současného vztahu opravdu ceníte, na toto bych nepřistoupila. Snad jen tehdy, kdyby měl mít samostatný pokoj a Vy jste se do toho svého zamkla. A ne ho šoupnout do postele vedle sebe. To by musel být dřevěný vyřezaný světec, aby vydržel to pokušení. *cert*

Buď si dejte kufr se svými věcmi poslat poštou, proč on musí dělat kurýra? Nebo mu sežeňte levné ubytování někde jinde. Jinak to dopadne tak, že budete mít sice kufr věcí z Čech, ale přijdete o součaného milého.

Položte si otázku, co je pro Vás víc. Jaga.

hodnocení

2x

Ahoj:)Možná to zní neeticky a nemorálně,ale Mudr.Plzák kdysi řekl:"Zatloukat,zatloukat,zatloukat."Víte,muži jsou velice žárliví,a ruku na srdce,kdo by Vám uvěřil,že ačkoliv spíte v jedné posteli,tak nemáte spolu poměr?Nikdo*bzum*

Ono s tím Plzákovým výrokem to není tak jasné:

Traduje se, že od něj pochází rada "Zatloukat, zatloukat, zatloukat" (někdy i s dovětkem "a když se to provalí, tak zase zatloukat") pro nevěrné manžele. V posledních letech života však své autorství této rady vyvracel.[8] Výrok je mu údajně připisován od doby, kdy společně účinkoval s kapelou Fešáci a na pódiu se vtipkovalo na téma přiznávání se manželce či policii, přičemž se slovem "zatloukat" přišel některý z členů kapely. Plzák se v rozhovoru pro Reflex vyjádřil, že je ochoten se vsadit s kýmkoliv třeba o sto tisíc, že doklad o takovém jeho výroku neexistuje[14] (resp. že není obsažen v jeho knihách[3]). Jedna z čtenářek Reflexu však tvrdila, že doktor Plzák svou slavnou větu o zatloukání skutečně vyslovil, a to v Československé televizi v pořadu Televizní klub mladých někdy mezi roky 1985 až 1988.[14]

Navíc to má býýt rada pro nevěrné, to snad není případ tazatelky.

mirka1

Sama jsem to slyšela v televizi a proto jsem se divila, že si to pan Plzák už nepamatuje.

hodnocení

2x

Zdravím. Já bych o tom vůbec ani neuvažovala. Pokud mám vztah s někým koho si vážím, na kom mi záleží, koho mám ráda, mám k němu důvěru a respektuji ho, pak bych vztah určitě navystavovala něčemu takovému. Ono i přátelství má mít své meze a toto se mi zdá být již za jejich hranicí.. Ale každý jsme jiný, záleží jen na Vás jak budete situaci řešit...

hop®
hodnocení

1x

Pokud ho necháte bydlet, pravděpodobně na to zle doplatíte. A to bez ohledu na to, zda to svému nynějšímu příteli řeknete či ne.
Pokud je Váš ex opravdu Váš přítel, jistě Vaše odmítnutí pochopí!

hogreta*
hodnocení

1x

Ahoj, zaprvé si myslím, že sehnat si na těch pár nocí nafukovací lehátko by problém být neměl. Představ si, že by tvůj přítel chtěl spát na jedné posteli se svou ex, taky bys z toho asi dvakrát nebyla nadšená. Takže alespoň oddělte lože. To, že ty už s ním nic mít nechceš neznamená, že to tvůj ex musí na 100% cítit stejně. A jestli to říct příteli? Pokud si jseš jistá, že se to nikdy nedozví a jseš si jistá, že to opravdu je jen nevinné přespání a nic víc, tak si myslím, že je asi zbytečné mu to říkat. On za tím určitě uvidí něco víc a zbytečně se bude trápit věcí, která vůbec není tak "vážná", jak vypadá. Ale to všechno samozřejmě záleží na tom, jak moc je tvůj současný přítel žárlivý, jak moc se s ním o takových věcech dá bavit a co všechno si navzájem tolerujete. Na to asi nebude žádný univerzální návod. Každopádně - nafukovací lehátko! :)

hodnocení

0x

mlčet mlčet mlčet užít si a zas mlčet mlčet mlčet *cert*

hodnocení

0x

Rozhodně nic neříkat. Jen by se trápil a to by ho bolelo. Pokud ho milujete, pomlčíte a sama budete vědět, že jste čistá a nic se nestalo. Ale počítejte s tím, že ex to na vás zkusí. Takoví mi chlapi prostě jsme.

silitez
hodnocení

0x

Hrajete si s ohněm! Rozhodně říci!

hodnocení

0x
Pokud o sobě nepochybujete a víte, že se nic nestane, nechte ho u sebe spát, ale současnému příteli rozhodně nic neříkejte, jen by to mohlo nadělat spousty škody, i když byste to myslela dobře...
zajixxx*

Cokoliv uděláte je špatně.

Jediná možnost- nenechávat tam přespat ex.

naoko
hodnocení

0x

Pokud nemáš problém s tím, že tvůj ex s tebou bude bydlet a spát v manželské posteli, pak je vše ok a tvůj současný přítel jistě bude nadšený. Ať už mu to předem sdělíš nebo ne. Ještě vyřeš záležitost jak to bude dál se současným přítelem - bude vás v té tvé manželské posteli chodit naštěvovat, nebo má svou vlastní do které budeš ty docházet nebo dojíždět? V době tvé nepřítomnosti v té tvé vlastní posteli si ex do ní s největší pravděpodbností přivede návštěvu . Přeji samé štěstí, pohodičku a hlavně hodně zdravíčka.

iz*
hodnocení

0x

Já vidím problém jinde: Pochybuji, že by Váš bývalý přítel nevěděl, v jakých podmínkách v Londýně žijete. Nenapadlo Vás zamyslet se nad tím, proč chce bydlet u Vás?

Jediným řešením je zařídit bývalému příteli jiné ubytování.

kami95
hodnocení

0x

Určitě bych mu to řekla, může se to dozvědět i jinak a pak z toho bude průser neli konec..Spíš nechápu, proč se vám bývalý vnucuje že u vás chce jakože na oplátku bydlet..já bych bývalého teda hnala..

kilrah
hodnocení

0x

odkud bereš tu jistotu že tvůj ex nevyužije nastalé situace? A nebo se to nezvrtne v jeden okamžit a dojde k oné jedné noci...?

Co se týče ex, je to složité a spíše bych nic neřekl. A pokud by se to dozvěděla, řekl bych že nic nebylo. Je to ale hrátka s ohněm...může a nemusí uvěřit. Jedna postel, jeden pokoj...

Není lepši říci vašemu ex-příteli že nemáte místo ani prostor, ale že mu ráda seženete jiné ubytování...Uvidíte jaká bude reakce

martinaa*
hodnocení

0x

Vzhledem k tomu, že jsme k sobě s přítelem otevření, bych si nedokázala představit, že bych mu zalhala, nebo tedy oblíbený termín "nesdělila všechno". Důvěra do vztahu patří jako sůl, a jak zde mnozí psali - jak by byto tobě, kdyby ses dozvěděla, že u přítele přespává jeho ex a on ti to neřekl?

Nafukovací lehátko je jedna varianta, pokud by se jednalo o známého. Expříteli bych zařídila spaní buď v jiném pokoji, pokud bude volný, nebo v nějakém hotýlku. Než abych riskovala svůj vztah, to raději zariskuji jeho uraženost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]