Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, chtěla bych se Vás na něco zeptat ohledně kontaktních čočkách. Víte, docela špatněji vidím a už jsem dospěla k názoru, že se s tím musí něco dělat. Ale myslím si, že v brýlích bych vypadala hrozně a taky, že by mi vadili. Proto bych raději chtěla ty kontaktní čočky, ale zjišťuji, že existuje spoustu druhů (denní, měsíční..) no a já nevím, které bych si měla vybrat. Chtěla bych Vás poprosit o Vaše zkušenosti s nimi a nějaké další rady. Předem Vám všem děkuji
A já ji cítím, takže už třeba dopředu řekni oční pokud víš, že máš unavené oči, nebo jestli tě bolí oči dlouho u pc, nebo jestli je máš citlivé na světlo..všechno co víš jí řekni..i když u mě nepomohlo ani to..najdi si nejdříve inzerce, kterého doktora chválí a kterého ne, protože ze špatných čoček tě může bolet hlava klidně celý den, i když je vyndáš, tak jako se to stalo mě..
Neporadím přímo s čočkami, ale snad mi odpustíte námět k zamyšlení...
Jde i o to, jak moc "špatněji" vidíte, a jestli na blízko či na dálku...
Vím, že u chlapa se to bere trošku jinak, ale přesto:
Ve 21 letech mi napsali do řidičáku "brýle nutné", tak jsem si pořídil "nějaké", a po čase jsem je přestal nosit, dali mi nový řidičák, kde to zapomněli napsat...
Po dalších dvaceti letech jsem zjistil, že už na dálku opravdu vidím mizerně, tak mě "šéf" donutil k návštěvě známé optičky, kde mi vyšetřili zrak a navrhli brýle. Zjistil jsem, že dobré (a ne příliš předražené) obroučky můžou i z hnusnýho xichtu udělat zajímavější. Čočky odmítám, zas tak špatně nevidím, abych "trápil" oči po celý den, ale brýle třeba na řízení nebo do divadla beru jako doplněk - peněženku také nosím a nemám ji implantovanou...
Je dobře, že máte k čočkám "odvahu"! Nebudete litovat.
Co se týká kvality (firmy) kterou budete nosit.. Musíte si vybrat to, co vám sedí. Nejlepší "trvanlivost" čoček pro vás záleží podle toho, jak často je budete nosit.
Také je důležité vědět jestli máte na očích stejné dioptrie nebo budete mít na každé oko jiné.. Drobné rozdíly zle sjednotit..
Pokud budete kupovat čočky na měsíc, což se hodí pro celodenní používání (ráno nandat, večer vyndat a uskladnit.. a takhle se to opakuje) tak v případě rozdílných dioptrií vám ty čočky vydrží 2 měsíce.. Protože musíte koupit jeden pár čoček s (příklad) 1 dioptrií a jeden pár čoček s 2ma dioptriema.. Tudíš budete mít 4 čočky a to by vám mělo vydržet 2 měsíce.. Normální měsíční balení jednoho PÁRU stojí tak cca 250 kč. Cenové to vyjde nastejno (buďto 250/měsíc, nebo 500 na dva měsíce)
Denní jsou výhodnější tehdy, pokud je nebudete nosit každý den.. Třeba jen na tréning, nebo jednou za 14 dní někam..
Jinak je to jen vyhození peněz. Ty jen nasadíte a ráno vyhodíte.
Ohledně ročních čoček (prý to existuje).. Já bych do toho nešel. Prý se cenově vyplatí, ale je větší riziko infekce a když je ztratíte.. je to v háji. Což se může stát, např. upadne na koberec nebo se vám roztrhne při nevhodném zašroubování..
Ještě k tomu nošení ve vodě.. Já sem si kvůli moři kupoval speciálně jednodenní čočky, aby mi náhodou neuplavali pod vodou ale nikdy se mi nestalo že by mi uplavali.. Stejně si příště radši koupím jednodenní, riskovat a pak někde v cizině schánět... asi tak
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.