Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

RTG C páteře

Od: lucka1978* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den.Mám velké bolesti levé ruky.RTG mi ukazal tohle.
Sinistrokonvexní skolioza C páteře s vrcholem v C5.
Napřímená C lordoza s naznačeným blokovým postavením v C4/5.
Incip. def. spondyloza C5-7 s drobnými ventrálními osteofyty.
Intervertebrální artoza C4/5 l. dx.
Hraniční vel. proc. transversus C7 l. sin.
Výška obratl. těl a meziobratl. prostor je přiměřená.

Mužete mi někdo dát překlad? Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Sinistrokonvexní (=obrácený na levou stranu) C páteře (=krční páteře) s vrcholem v C5 (s vrcholem v pátém krčním obratlu). Napřímená C lordoza (=napřímené zakřivení dopředu krční páteře) s naznačeným blokovým postavením C4/5 (=čtvrtého a pátého krčního obratle). Incip. def. spondyloza (=onemocnění, které je pravděpodobně výsledkem degenerativních změn meziobratlových plotének v důsledku stárnutí. Často dochází ke změnám na kloubních plochách, hypertrofii ligamentum flavum a osifikaci zadního longitudinálního vazu. To může vést k útlaku citlivých struktur jako jsou nervy a mícha.) C5-7 (=pátého až sedmého krčního obratle) s drobnými ventrálními (=blíže k břichu) osteofyty (= kostní výrůstky). Intervertebrální artroza (=artróza mezi obratli) C4/5 (=čtvrtým a pátým krčním obratlem) dx. (=na pravé straně). Hraniční velikost processus transversus (=transverzální výběžek obratle) C7 (=sedmého krčního obratle) sin. (=nalevo).

To je všechno, co jsem schopná z toho dostat, není to nejlepší, ale alespoň něco.

simonatt*
hodnocení

2x

Pokusím se napsat nález pro Vás:

vychýlení krční páteře směrem doleva,

s vrcholem vychýlení v oblasti 5.krčního obratle,

mezi 4. a 5.krčním obratlem je postavení těchto dvou obratlů tzv.napřímené,mělo by být více zaoblené/to postavení/,

v dolní části krčních obratlů /5-7/jsou drobné nárůstky-to máme většinou všichni,záleží na věku/,

mezi obratly 4 až 5 vpravo jsou již změny v kostní struktuře/taktéž podle věku se vyskytující u lidí/,

poslední 7.krční obratel má svůj fyziologický výrůstek/ten tam má být/ sice větší,ale v mezích normy.

Jinak celá krční páteř dle RTG obrazu vypadá normálně,jinými slovy:nález není nijak znepokojující s nějakými velkými změnami.

Doufám,že to stačí.Je pravda,že bolesti ramene,nebo i dál horní končetiny mohou být od špatné krční páteře,je možno ještě při přetrvávající bolesti zkusit SONO ramene/pokud se bolesti lokalizují přímo do ramene.Zdravím!S.

tomibender*
hodnocení

0x

nebude lepší si zajít k doktoru, aby vám to vysvětlil?

lucka1978*
hodnocení

Jasně :) už jsem objednaná,ale jsou svátky tak to trvá déle.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]