Zdravím. Je mi 15 let a chtěl bych si o prázdninách, kdy už budu mít dodelanou povinnou školní docházku, vydělat nějakou tu "kačku". Proto se ptám, jestli mě v tomto věku přijmou. Ta práce tam vypadá asi takhle : V létě, když se sečou pole, jezdí traktory s plnými valníky většinou řepky na tzv. Váhu - tam se hadicí odebere vzorek z valníku, změří se vlhkost a zapíše do tabulek na počítači. Jelikož tam můj příbuzný pracoval, občas jsem tam za ním chodil. Práce není nějak fyzicky náročná, ovšem v době, kdy se seče, tam člověk může být od 6 ráno do 12 v noci. To by zase tak nevadilo, ale hlavně mě zajímá, jestli by mě tam přijmuli. Někde jsem slyšel, že brigáda je od 15, někde zase, že je od 16... Jak to tedy je? Díky za případné odpověďi
Když jsem letos vozil na silo, tak vzorky bral cca 16ti letý kluk, takže nevidím důvod proč by to nešlo. Jinak u nás fungovali max do 19hod, ale to spíš výjimečně, většinou tak 17-18 a na poli se večer starejte kam si to no rána dáte takže tobě pracovní dobu nezávidím, ale z mého pohledu bych za ní byl rád
Po patnáctém roce věku a po ukončení povinné školní docházky už vzít mohou. Samozřejmě jen pokud budou podobnou pracovní sílu potřebovat. Navíc je ze zákona obecně zakázána práce v noci a zkrácena pracovní doba, takže nějaké celodenní směny Ti oficiálně nikdo nepodepíše (a neumožní a nezaplatí) - jedině možná po dohodě nějak načerno...
Dohodni se s budoucím šefem aby ti na smlouvě přehodnotil hodiny protože asi odmakáš vic než stanovuje zákon... A to že nebudeš dělat 6 hodin bych neviděl jako problem může ti to rozepsat ještě na par dní po brigádě...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.