Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych začít pracovat v zahraničí, mám znalost anglického jazyka lehce na střední úrovni. Neporadil by mi někdo ze zkušeností, kde by na mém místě začal, kde najdu nějakou práci a také se zlepším časem v angličtině?
Možná bych jel rovnou i s přítelkyní a pracovali bychom spolu třeba v rodině, kde bych se staral o dům a přtelkyně o domácnost? Kde však najít takovou práci? Případně si vyslechnu vaše názory.
Děkuji mockrát
Já bych vám z vlastních zkušeností radil pro začátek přes agenturu... ono po pravdě ty záčátky jsou strašné... je lepší mít do začátku nějakou jistotu... ale vyberte si nějakou známou agenturu, už jsem slyšel dost o podvodných agentrůrách... Pokud zvládáte tu angličtinu tak je dobrý si na to udělat kurz s certifikátem. Já sám už v ČR moc nebydlím, ono když se jednou dostanete ven tak to má svoje kouzlo, ale někdy když vidím jak do hotelu naberou nové a mladé pomocníky a neumí pomalu říct anglicky dobrý den tak je mi z toho i na jednu stranu smuto.
Pokud by jste jel s přítelkyní to by bylo dobré protože by jste na ten začátek nebyl sám. Je dobré si pročíst i nějaké inzerce kde nabízí práci v zahrančí třeba jako číšník nebo něco podobného.
Mohu se zeptat kam přesně by jste chtěl jet? Nebo je Vám destinace jedno prostě tam kde bude práce?
Děkuji, já bych jel kamkoliv do Anglie, hlavně tam kde bych našel nějakou práci, nejlepší oba dva jako opeři, případně i něco jiné. Neporadil by mi někdo? Nikdy jsem v zahraničí nepracoval. Základy AJ mám, ale opravdu jen základy, domluvím se nějak na ty nejdůležitější věci, nic víc. Případně máte někdo zkušenosti s nějakými agenturami, či někoho v Anglii?
Děkuji, pěkné svátk přeji
Hlavně se připravte na ne úplně vlídné přijetí. Mám kamarádku, která žije v UK už asi 8 let. Vystřídala s manželem Británii, Skotsko i Irsko. Manžel tam dělal doktorát a ona za ním odletěla. I jako vysokoškolsky vzdělaná osoba pracovala nějaký čas v řetězci rychlého občerstvení, než se zdokonalila v Aj a dostala místo ve svém oboru. Prý Čech je u nich Polák a Poláky mají rádi asi tak jako my tady Ukrajince. Prý než se naučila pořádně mluvit a než získala místo odpovídající jejímu vzdělání, byla tam pro všechny ta blbá Polka. Se základy Aj je dost možné, že si tam neobjednáte ani čaj. Mám kolegy, kteří se pravidelně účastní zahraničních konferencí, vyučují v angličtině, ale když na ně vybafli v Británi, měli dost problém porozumnět.
Odjela jsem do UK, před rokem a pár měsíci, na vlastní pěst a upozorňuju dobře si rozmysli, jestli je to to, co chceš...strašně Tě to ovlivní a změní tvůj dosavadní život. Je spoustu, co bych k tomuhle tématu řekla, ale sebrat se a odjet můžeš hned a kdykoliv. Nic nepotřebuješ, krom základních financí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.