Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podvod a nahrada skody

Od: kamilscholaste odpovědí: 4 změna:

Dobry den,

Pujcil jsem znamemu 50 tisic s tim,ze mi to za 6 mesicu vrati.Po uplynuti doby mi tuto castku nevratil a ja se dozvedel,ze penize pouzil na neco uplne jineho,nez mi rikal jak pozadoval pomoc a vedel,ze mi to neni schopen vratit.

Za to byl odsouzen za podvod a dostal podminku 2 roky a povinost zaplatit me osobe jako poskozenemu tech 50 tisic.

Ma otazka zni,jak mam postupovat dale,uz to bude rok a nic se nedeje...Nevim jestli se mam obratit na exekutora,kdyz mu byla castka narizena vratit soudem..?

Dekuji za propadne odpovedi

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

stirecek*
hodnocení

1x

Nechápu, na co jste rok čekal? Soud mu určitě nějaký termín určil, ne? A pak jste to mohl dát ihned exekutorovi. Ten po vás bude chtít ale nějakou zálohu, jinak pracovat nebude. Pokud tedy dotyčný nemá žádný majetek a nepracuje, exekutor toho moc nezmůže. Tak pro příště bacha na promlčecí lhůtu.

doplněno 09.01.14 12:56:

Po nabytí právní moci rozsudku jste měl jít hned po něm.

kamilscholaste
hodnocení

Odsouzeny byl 29.3.2013 a ze je obvineny povinen zaplatiti nahradu skody pozkozenemu,ale bez konkretniho datumu.

On toho dluzi vice a exekutory ma na krku,ale jen u meho pripadu byo odsouzen s nahradou skody...Takze vlastne ani nevim kde by nejaka promlceci doba mela byt..?

judrjezevec
hodnocení

0x

Pokud máš v ruce soudní rozhodnutí, tak se na exekutora určitě obrať. Důležité je mít titul, na jehož základě se exekutor, nebo vymáhací firma pustí do práce, což rozsudek rozhodně je. Otázkou je, jak moc bonitní dlužník je a jestli mu bude co zabavit. Pokud soud uložil uhradit škodu poškozenému (tobě) spolu s podmíněným trestem, pak je snad dlužníkovi jasné, že pokud nezaplatí, skončí v base. I tohle vědomí by ho mohlo k platbě přimět, ale ze dne na den to bohužel asi nebude. Zaplatit může klidně poslední den zkušební doby (tedy za dva roky)...

kamilscholaste
hodnocení

Vazeny pane,

velice Vam dekuji za odpoved,aspon budu mit od me zeny uz klidek,protoze mam na taliri tu pujcku kazdy tyden...

Ale i mi se ulevilo,ze vim co a jak mam podnikat dal a ze jednou mi to bude muset splatit.

Tak jeste jednou mnohokrat dekuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]