Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poznám, co je zpropitné?

Od: hanasla odpovědí: 10 změna:

Mám domluvenou brigádu ve stánku, kde se čepuje pivo. Předpokládám, že dostanu nějaké zpropitné. Jak to mám rozlišit, když nebudu vědět, kolik mi v sudu zůstalo. Žádná registrace tam není a budu prodávát ještě potraviny.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Si spočítej, kolik je v sudu piv. Až ten počet vytočíš, zbytek je tvůj.

hanasla
hodnocení

Asi to nejde viď. Mám prodávat ještě tvrdý alkohol a nějaké potraviny, to bych musela měřit, kolik mi zůstalo všeho. Myslela jsem, že s tím má nějaký ostřílený obchodník zkušenosti. Spropitné se píše S. Omlouvám se. Došlo mi to hned, jak jsem to poslala.

No ono se to taky při hárku jinak nedělá-vše se měří,akorát u piva se váží.

hanasla
hodnocení

Prosímtě, můžeš mi, jestli máš trochu času podrobněji popsat, jak se to dělá? Já jsem nikdy nic neprodávala. hanasla@centrum.cz

hodnocení

0x

na nás to znamenalo to navíc při placení, když budeš chtít 27,- kč a dostaneš 30,- se slovy to je dobrý, tak spropitné z této ceny jsou ty 3,- :)

Jestli existuje ještě zpropitné, tedy možná to co vytočíš vyšetřením kousků navíc to netuším :) Asi dělat čárky a až bude dosaženo x kusů co mělo být, vše navíc je už tvé... ale není to okrádání zákazníků, když budou mít pod míru? *nevi*

hanasla
hodnocení

Je vidět, že jsme si nerozuměli. Nehodlám zákazníky okrádat ani náhodou. Je všeobecně známo, že kdo okrádá na pivě je chudák. *blee*Vím, co je spropitné, ale vaše rada je mi už na nic. Už jsem se byla poradit ve stánku. Abych nemusela dělat čárky a neustále počítat, mám si vzít kelímek a spropitné tam hodit. Jinak to nejde. Nicméně děkuji za zájem.Doufám, že si ke mně přijdete něco koupit. *hej**smich*

lidka*

Přesně to jsem chtěla napsat, že to je nejjednodušší způsob, jak oddělit "dýško" od běžné tržby. Ale předeběhla jste mě. Tak alespoň přidám jednu radu pro začátečníka. Musíte se naučit to pivo čepovat, chce to alespoň trochu praxe. Takže se nějak na chvíli vetřete do přízně výčepního a vytáhněte z něho trochu rad do začátku. A ještě jednu důležitou radu: při tom prodávání, i když bude fofr, nezapoměňte na hezký úsměv *smich* a hnedka bude kelímek plnější! *vtip*

kuckyas*

Milá dívko, nebo paní je vidět, že si protiřečíš. Nejdřív si chceš vydělat ve stánku, a pak říkáš, že kdo okrádá na pivu je chudák. Tady by ti mohl poradit každý výčepní, že když budeš točit úplně správnou míru, nikam se nedostaneš a proděláš kalhoty. Je lepší dobře natočit hlavně dobré pivo, s mírně pod míru, než to neumět, natočit správnou míru ale patoky, které se nedají pít. Víš pivní hospodářství to věda, a lidi právě v těch stáncích jsou zoufalci a to pivo tam podle toho vypadá i chutná.

hanasla
hodnocení

V tom je ten problém*smich**smich*Šidit nebudu, jak už jsem napsala. Sama nesnáším, když mě někdo bere na hůl, a lidi nejsou blbci aby neviděli do sklenice. To, že na pivu šidí jen chudák, který neumí vydělat jinak, mám právě od výčepního. Paní Lidce děkuju za milá slova, budu se usmívat ze všech sil. Ještě musím říct, ikdyž mě budete mít za cvoka, že já jsem tu brigádu vzala, protože chci zkusit, co jsem ještě nedělala, a ač je to divné, já peníze moc nepotřebuji.Majitel mi slíbil, že mě to naučí. Jen jsem chtěla vědět, jak se oddělí to spropitné, protože mi to udělá radost.

alf*
hodnocení

0x

hlavně nedopadnout jako http://sorry.vse.cz/ xkecm01/readtext.php?txt=kapri.txt&kat=dF9zYWcuaW5j

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]