Nejste přihlášen/a.
Dobry den,pred pardny jsem pocitila svedeni v konecniku ... a urcite vim ze jsou to roupy ... dnes jsem jich par nasla ... je mi to velmi trapne jit k doktorce nebo to rict mame ... jsem z toho v koncich ..akorat z toho bulim ...je mi 14 ... a ta predstava ze mam to nekomu rict je velice neprijemna ... chtela jsem se prave proto zeptat jestli nekdo nezna nejaky ucinny lek po domacku ... nechtela bych jit k doktorovi aby mi predepsal leky nebo sirup ...stydim se... cetla jsem si nejruznejsi clanky jak se toho zbavit ... ale akorat me to vic hodilo do stresu ... ...castou hygienu pirsne dodrzuji ...ale chtela jsem se jich zbavit aby to nikdo nezjistil ...pomocte mi prosim !
... dekuji predem za odpoved..
Jéééžiši, tulim, proč tohle nechceš říci mamce?! Kapku se zamysli a řekni mi, proč nechceš. Není to nic, za co bys mohla, co jsi vyvedla. Je to dost velký problém a mamka by to každopádně měla vědět, protože roupy můžete mít celá rodina. Není to nedostatečnou hygienou, je to stejný problém jako ostatní cizopasníci, třeba vši. S touhle verbeží má problém celý svět. Nejen ty! Jestli se chceš o těch potvorách něco dozvědět, zadej do gůhlu -roupi- a přečti si. Zjistíš, že by bylo nejlépe, nehledat cestičky, ale rovnou cestou k lékaři a prostředky pro celou rodinu.
Na tento problém existuje účinná léčba, bohužel je však pouze na lékařský předpis. Je nutné bezpodmínečně dodržet dávkování dle příbalového letáku a léčbou by také měli projít členové vaší domácnosti, protože je budou mít nejspíš taky. Jedná se o poměrně časté onemocnění, takže není se čeho obávat - doktor vám hlavu neutrhne.
A jseš si jistá, že to jsou roupy? To bych pomalu ani já nepoznala, když s tím nemáš zkušenosti tak to nemůžeš takhle s jistotou říci..zajdi za doktorem nebo počkej jestli to přejde, i když to může být riskantní a může ti to ještě víc ublížit..jinak jen doktor ti to může potvrdit nebo vyvrátit..třeba to roupy vůbec být nemusí..
Když jsem jako malá odmítala jíst cokoliv, kde byl česnek, tak mi babi řikala "jez ! po česneku nebudeš mít roupi(y)" tak třeba je na tom něco pravdy. I když si myslím, že to funguje spíš jako prevence... A teď lidi vážně...jaké i-y se píše ve slově roup_?
Myslím že to máš od psa. Cukubrliky a vemu ti tvojí sušenku...atd. Lidi jsou lidi a zvířata zvířata. Nemají společně jíst, spát, pusinkovat se atd. Jako dítě jsem roupy měl spoustu let /rodiče na mě kašlali/ a žádný následek z toho nemám. Je to ale psychicky těžké, když se vám ve stolici hemží bílý hádci. Přešlo to samo, když nám přejeli psa. To ale neznamená, že bys to neměla řešit.
celostnimedicina.cz/... wogoos, s tím psem si nejsem úplně jistá. Ale spíše to takhle nefunguje. :D
Jo, tohle do nás matka také cpala celé dětství, že máme roupy od psa. Ale člověk je jediný hostitel, od psa to není, předávají si to děti mezi sebou. A že to přešlo samo, když pes pošel, může znamenat i to, že děti zkrátka vyrostli a naučili se konečně si pořádně umýt ruce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.