Nejste přihlášen/a.
Dobry den , chci se zeptat . Mám pracovní smlouvu do konce roku , s tím ze jsem v neschopnosti s úrazem. Zaměstnavatel mi napsal , ze je nutné podepsat ukončení pracovního poměru s datem 31.12. Chci se zeptat nemá byt dnem ukončení pracovního poměru den ukončení nemoci? Děkuji za rady
Dobrý den. Pracovní poměr na dobu určitou skončí automaticky uplynutím sjednané doby, tzn. 31.12. A to bez ohledu na to, zda jste nemocný, či ne.
Dobrý den, Podle Zákona o nemocenském pojištění. Ale zapoměňte na to že po novém roce budete dostávat nemocenskou. Nemocenská je náhrada mzdy po dobu nemoci. Tedy po ty dny, kdy jste měl podle rozpisu směn mít směnu. Jinými slovy, jelikož jste bez práce, tak jste neměl mít směnu. tedy nemáte již na nemocenské dávky nárok. V podvědomí občanů je zakořeněný starý systém vyplácení dávek, který ale již není delší dobu platný. Nyní když půjdete na nemocenskou před ukončením pracovní smlouvy tak nic nezískáte. Navíc nebudete mít ani podporu v nezaměstnanosti, neboť tu budete dostávat až po ukončení stavu nemocenské.
jedná se o zákony, které již stejně nebudou v platnosti, neboť nastupuje nový zákon, "Nový" Občanský zákoník s platností od 1.1.2014
Fido, nepleťte prosím náhradu mzdy a nemocenské dávky. Zákon o nemocenském pojištění zůstává v platnosti přesto, že začíná platit NOZ.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.