Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
přišel mi dopis o zahájení správního řízení ve věci vyřazení z evidence uchazečů o zaměstnání z toho důvodu že jsem nedoložila v zákonné lhůtě přivýdělek a nesplnila jsem tak svoji oznamovací povinnost. Můžete mi prosím poradit, co teď dělat? Mám se dostavit na UP? Cchtěla vysvětlit proč jsem ten přivýdělek nedoložila.
Děkuji.
Také zdravím. Určitě se pokuste komunikovat, tím už si nepohoršíte. Záleží na koho narazíte. Ale protože jste nesplnila svoji povinnost, hrozí Vám vyřazení z evidence ÚP a přihlásit se do ní budete moci zase až po uplynutí 6ti měsíců. Za tu dobu budete povinna si hradit zdravotní pojištění sama. Pokusit se o vysvětlení ale určitě můžete...
Musíte to nějak pokorně ohovořit. Pečlivě doložte. Třeba řekněte že vám marodil bližní a nevěděla jste, kde vám hlava stojí. Zajímavé, jak na to v ÚP tak rychle přišli.
Až vám pošlou rozhodnutí, bude pozdě. Fofrem na ÚP a pokusit se vše vysvětlit, než rozhodnutí vydají. Po vydání je ještě možné se odvolat, ale to je skoro bezpředmětné.
V první řadě si moc vážím Vašich cenných rad.
Problém je v tom, že ještě nemám v ruce ten přivýdělek, který bych měla přeložit na UP, podle všeho by mě ho měla fima poslat snad nejpozději do konce tohoto nebo příštího týdne tak mě přijde zcela zbytečné chodit na uřad a snažit se něco vysvětlovat.
Můžete být nečinná jako dosud a počkat, až správní řízení ukončí. To tam ani nebylo poučení? Já bych nečekal a šel na ÚP. A jaké závažné dovody pro to byly, nepředložit co žádá? Doložit, jen tam je mohou posoudit. Povinnosti máte v zákonu o zaměstnanosti.
doplněno 23.12.13 16:27:Chápejte, porušila jste uloženou vám povinnost, nakonec úřadem jste byla při registraci poučena. Tak na co chcete čekat? Je to o přístupu ...
To je mi divné, přece nemůžete za to, že Vám firma do dneška neposlala potvrzení o výdělku. V takových zdlouhavých případech osloví písemně sama zprostředkovatelka zaměstnavatele a žádá o potvrzení. Běžte za ředitelem UP, nebo mu zavolejte a řekněte, že za zaměstnavatle nemůžete, že ještě potvrzení nevydal a odvolejte se proti správnímu řízení i písemně. - pt
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.