Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
chtěla bych se zeptat, jestli někdo nevíte, když jsem napsala na dopis PSČ místo na Prahu 1, na Prahu 10, jestli dopis doporučeně dojde? Jinak ulice je správná a Praha 1 je tam napsaná. Děkuju
Tak to měl štěstí. Ale Mníšek není Praha. Mě se jednou stalo, že jsem posílala taky neschopenku doporučeně do Prahy a Praha je velká a napsala jsem jiné číslo popisné, ale ulici správnou i název firmy a nedošlo to. Vrátili to zpátky. Řídili se číslem, které bylo špatné.
Dobrý den,
nemějte obavy dojde na 100%. Nepíšu to jako někteří, že mají dojem, ale je to běžná praxe z pošty. Opravdu, třídička dopis sice adresuje na Prahu 10, ale tamější doručovatelé, už předají, dle ulice dopis tomu správnému doručovateli. Teď jde o to, zda mají stejnou noční místnost, kde si ručně již třídí dopisy na svůj rajon dle ulic, nebo zda se jedná třeba uplně o jinou budovu. Neznám Prahu, ale v Ostravě to chodí tak, že pošťačka, pokud má dopis na Ostravu 11, ale sama roznáší Ostravu 2, tak ji to předá do ruky, neboť jsou ráno ve stejné místnosti. Pokud se ale jedná třeba o dopis na Ostravu 8, což je druhá strana ostravy, tak to dají na přeposlání a ještě ted den to mají v druhé budově. Ale ta správná pošťačka to dostane až další pracovní den.
Třeba Ostrava 1 měla před X lety směrovačku 701 00, ale komunisti rozhodli, že 1 ( jednička ) je pouze pro uřady, takže i když bydlíte na 1, všechna pošta jde přes 2. Je to sice před 25 lety, ale dodnes to už tak je. Takže i když lidi dodnes pšíší Ostrava 1 nebo Ostrava 2, tedy 701 00 nebo 702 00 neřeší se to. Prostě to dojde. Univerzál platí, že když se napíše 700 00 tak to sice stroj zmate, ale jde to na ruční třízení, a dostanete na obalku hezké razítko, abyste použivali správné PSC a abyste o tom informovali odesílatele.
Takže nebojte, i Kdybyste napsal POUZE Praha, ulice ta krátká pod Hradem, jak je tam socha sv.někoho, pan NOVAK, tak by dopis dojít měl. Ale pitomce potkáte všude a je schopen dopis vrátit. Dle správního řádu a poštačka mi to potvrzuje, když napíšete, že chcete poštou doručit dopis do Hospody na Ružku Praha, pan Novák v 9.00 a on tam bude v tu dobu sedět, a ona tam má v tu dobu průchozí místo, tak ten dopis je povinna Pošta doručit. Takže se nebojte, ale "lidský faktor" je bohužel nejslabší článek života.
Váš dopis, ale Dojde na 99.9%
Dojde
Akorát prvně může skončit na P10 a potom být až předán na P1, takže to může dojít později.
Ne, že může. Určitě se tak stane.
Automatická třídící linka se řídí podle PSČ. Takže to vytřídí na hromadu pro Prahu 10. Až pak na Praze 10 zjistí, že takovou adresu nemají a pošlou to na Prahu 1.
Spíš čekej, že se ti vrátí..je to dost možné takže bych se nespoléhala..myslela jsem si, když napíšeš i špatné číslo domu a správné jméno že to dojde,že už to tam ti pošťáci znají, ale taky to pošlou zpátky..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.