Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Puberta - zhoršil se ve škole

Od: do* odpovědí: 6 změna:

Mám 13-ti letého syna. Ještě loni byl v pohodě ale letos se hodně zhoršil ve škole,vůbec neposlouchá co mu říkám. Navíc mi doma začal brát peníze. vůbec to nechápu.Nejhorší je že si nedá řici po dobrém ani po zlém. Jsem s toho dost zoufalá.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomh*
hodnocení

0x

Jo tak to je puberta. Někdo jí má klidnější, někdo nikoliv. V této době jsou děcka free a rodiče jsou ti špatní. Já doporučuji u větších prohřešků tvrdší tresty, třeba ani tak ne tělesné, jako psychické, typu zákaz něčeho, odebrání kapesného, koupení nemožného oblečení, či ztrapnění..v těchto letech to na ně zabírá nejvíc.. :))

do*
hodnocení

Polovinu už jsme udělali a nic. Snad to půjde s tou drohou polovinou. Docela jsem začala přemýšlet o psychologovi.Nejvíc mě štve že to byl skvělej kluk než začal šílet. Jinak ale moc děkuji.

petulak*

za mích časú platilo jen jediné řezat, řezat , řezat nyní však doporučuji zaměstnat spoustou domácích prací ono ho to donutí přemíšlet nad sama sebou nebo také pořídit mu psa at má starosti s něčim jinym než s bandou výtržníkú

jarmik*
hodnocení

0x

Podle mého potřebují mladí chlapci i se vybít, nejlépe někde v kolektivu s cizími muži, kteří mají autoritu a srovnají je. Vím, že je to těžké se odpoutat od každodenních problémů. Ale ve 13 není pozdě. Zkuste si přečíst třeba Výchova kluků (Steve Biddulph) nebo Železný Jan (Robert Bly). Obojí se líbilo mně jako laikovi,,je to srozumitelné, a chválili mi to i kamarádi, co praktikují jako psychologové.

Rodičové prostě v tomto věku autoritu ztrácejí, to berte jako fakt. Musíte se snažit najít cizího muže (mentora), který by ho srovnal.

Zkuste ho navést, ať chodí na taiči, na karate nebo na nějaké bojové umění. Dobré zkušenosti mám i s něčím, co se jmenuje LARP - dorostenci tam šermují dřevěnými meči, podle mého to řadě lidí dalo krásné zážitky a pomohle přenést se bez úhony přes to problémové telecí období. Podívejte se na drevarny.cz/...

Přesně tak, řešila jsem pubertu dvou synů a u jednoho jsem měla stejné problémy jako Vy. Nemůžu říct, že bych to nějak úspěšně zvládla - jaksi se to léty vyřešilo zaplaťpámbu samo. Ale zkusili jsme hokej a orientační běh, tedy aktivity, při nichž se příliv testosteronu trochu vyčerpá a dítě potom není tak agresivní.

blanca*
hodnocení

0x

Ahoj,mám doma totéž,ale už v 10 letech,zatím si teda nedovolí vzít peníze.Přihlásili jsme kluka do kroužku lezení na umělé stěně a platí u něj zákaz her na počítači nebo zarach.Čím horší prohřešek,tím delší zákaz.Hlavní je vydržet a nenechat se ukecat sliby "já už budu hodný " atd.Zezačátku jsem s tím měla problém to ustát,ted´ už ne a funguje to.Syn se zklidnil a v rámci možností to jde.Tak pevné nervy *zed*.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]