Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vydrží to pivo do Štědrého dne?

Od: anzionka® odpovědí: 3 změna:

Zdravím, ve čtvrtek jsem koupila v jednom malém pivovaru do skla pivo. Půl litru, do skleněné láhve. Musela jsem čekat tak deset minut, než to natočili do té láhve a pak na to dali takový speciální špunt, nebo já nevím jak se tomu říká. Paní tvrdila, že to pivo bez problémů vydží 10 dnů v chladu. Měla pravdu? I když je to jakoby točené pivo? Nebude z toho unikat ten oxid uhličitý? Mám ho doma ve sklepě. Chystám se ho předat na Štědrý den. Bude dobré? Já jen pro jistotu... Díky za názor.

PS: Pro ilustraci, není to to pivo, ale takový má ten uzávěr ( pivo-tambor.cz/...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, ten uzávěr se kdysi normálně používal, než došlo na ty korunkové. To pivo vydrží určitě, ale nesmí ho někdo v tom sklepě najít dříve, než ho předáte. To by ani ten uzávěr nepomohl. Zdravím!

doplněno 22.12.13 11:41:

Tento uzávěr se používal dříve i na sodovku a udržel ty bublinky. A to pivo bude dobré.

hodnocení

Díky. Jako šlo mně o to, jestli vydží a hlavně, jestli bude ještě k pití. A nalezení snad nehrozí, dobře jsem ho ukryla. A též zdravím.

doplněno 22.12.13 11:43:

OK, uklidnil jste mě. Přeji klidné svátky... Ještě jednou díky.

kami95
hodnocení

0x

Je to risk, přecejen trochu vzduchu pod tím uzávěrem je, není baleno v ochrané atmosféře takže to zvětrat může, no pro jistotu jste měla koupit i sobě na na ten Štědrý den ho vyzkoušet..Jinak myslím, že vydrží, ale je to trošku risk..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]