Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám starost o svou dceru (39 let), nevím si rady. Do nedávné doby naprosto bezproblémová, inteligentní, slušná, hodná holka, jen ve vztazích neměla moc štěstí. Před pár lety se seznámila s mužem, před kterým ji několik lidí včetně mě a manžela varovalo. Uplynulo několik měsíců a naše obavy se bohužel nad očekávání vyplnily. Byl obviněn, vzat do vazby a následně odsouzen ve dvou soudních procesech z vraždy vlastní matky. Dcera ani na okamžik nepochybuje o jeho nevině, ohání se argumenty - jeho špatné dětství, špatní svědci, obhájce, soudci, celý systém... a špatná matka (já), která od začátku jejich vztahu byla proti němu zaujatá. Zkoušela jsem ji přesvědčit, otevřít jí oči, ale je to marné, vždycky mě odsekne, že se o tom se mnou nebude vůbec bavit. Jsem na ní hodně citově závislá, ale moje myšlenky došly tak daleko, že uvažuji o přerušení kontaktu s ní. Navštěvuje jej pravidelně ve věznici a já se bojím nejhoršího, protože roky rychle letí a až jednou vyjde ven ... Je to moje noční můra.
Jste na ni zláá ...hi, pokud ji nedostanete k psychologovi, tak její přesvědčení asi těžko překonáte, když ani soud ji nepřesvědčil. Čím víc budete tlačit, tím hůř. Nechte to tak, možná rozum dostane, zde logika nefunguje. No a pak třeba vydědit. U některých lidí fakt člověk jejich pochody v mozku nechápe, ale jsou takoví. Vizte ten, no .. u Kájínka.
Některý lidi jsou takový a trvá jim, než k něčemu dojdou. Koukněte na moderátorku Čejkovou, jak byla zaslepená. Jak ho hájila přesně tak jak píšete. Pak ji začal mlátit a ještě chvilku trvalo, než jí to došlo. Toto mi připadne podobné a snad to bude mít i podobný šťastný konec. Opravdu netlačte na pilu a pokud přerušíte styky, dejte jí předtím najevo, že ji máte ráda a může kdykoli přijít.
Vážená a milá paní,
ať chceme nebo nechceme, funguje zásada, že matka miluje (musí milovat) své dítě za všech okolností. Chovejte se prosím podle toho, tím vyděděním nic dobrého neuděláte pro dceru ani pro sebe, nehledě na to, že situace, jak jste ji popsala, určitě nemůže být kvalifikovaným důvodem pro vydědění z Vaší strany. Určitě jste v dobrém už řekla dceři vše, co bylo potřeba - vice to není potřeba, vždyť to je dávno dospělá, svéprávná osoba a domnívat se, že ji svým přesvědčováním zlomíte v jejím přesvědčení, je spíš na škodu věci a když dovolíte, možná i směšné.
Zmiňujete se, že jste na ní citově závislá, tak ji skutečně milujete a jako milující matka jí tedy nechte její svobodu, nezavírejte dveře mezi vámi dvěma. Určitě dříve nebo později bude potřebovat těmi otevřenými dveřmi se dostat k Vám jako k láskyplné, odpouštějící a pomáhající mamince.
Dobrý den. Chápu Vaši starost, ale dcera je dospělá, těžko ji v této chvíli přesvědčíte. Nedělala bych žádné ukvapené závěry, svůj názor jste jí řekla, už je na ní, jaké stanovisko zaujme. Přerušit s dcerou styky, to je opravdu poslední a často definitivní řešení. Já bych vyčkala, dcera možná svůj postoj přehodnotí. Teď je zamilovaná, zaslepená... nechte ji čas, aby zpracovala situaci. Hodně odvahy.
Zabít vlastní matku,to je opravdu strašné,doufám,že dostane 15-20 let a dcera snad nebude tak zaslepená a nebude na něj čekat! Než vyleze ven,bude jí přes 50 ! Měla by myslet na sebe a své blízké,ale je dospělá,je to těžké,já bych jí už do toho nemluvila,třeba zrovna z trucu se tak chová.Držím palečky a pevné nervy!
Dobrý den. Ne každý si dokáže najít vhodného partnera. Jako mámu by mne toto také velmi mrzelo, trápilo, ale nedovedu si představit, že bych s dcerou přerušila styk jen proto, že má na partnera jiný názor, než třeba já. Nemusí se mi líbit její volba, mohu jí svůj názor říci a pokusit se jí takovou známost rozmluvit, dala bych jí najevo svoji starost o ní, ale určitě bych stála při ní v dobrém i ve zlém. Každý si musí přijít na své omyly sám a ze svých chyb se poučit. To je bohužel pravda. Ale pořád je to Vaše dcera a bude Vás nejvíce potřebovat právě ve chvíli, až narazí a prohlédne...Milující rodič dokáže podat pomocnou ruku nakonec téměř vždy i přesto, že si kolikrát neodpustí to své _ my jsme ti to říkali. Přetrpět holt musíme leccos, i když je to mnohdy hodně bolavé třeba... Berte to, prosím, jen jako jeden z mnoha názorů a pohledů na věc. Držím palce Vám i dceři...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.