Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pomoci spolužákovi?

Od: sln odpovědí: 9 změna:

Ve škole znám jednoho kluka, známe se od vidění, mám ho na fb v přátelích a jednou jsme spolu mluvili, ale to je všechno a stejně si to asi už nebude pamatovat a jinak nic, zdá se mi celkem fajn. A o co mi jde? Jde mi o to, že poslední dobou furt píše na fb takový ty statusy typu: Vánoce budou na houby nebo bez ní to není ono atd. Prostě jde vidět, že se trápí-nejspíš se s ním rozešla jeho holka a já mu chci pomoc, protože ho mám ráda i když ho skoro neznám nechci aby strávil Vánoce ve smutku, a tak mu chci napsat jenže je problém že nevím jak bude reagovat, je sice takovej fajn a myslím si že je v poho ale přece jenom co když mě pošle doprdele at se do toho neseru? O to že bych ho pak potkávala ve škole a byl by to trapas nejde (jsem zvyklá i na to že mě pomlouvá třeba i celá třída teda ne zrovna ta moje) jde spíš hlavně o to že bych mu nemohla pomoc :/. Jak to mám podat aby prvaděpodobnost že mě pošle do háje byla co nejmenší a co si o tom myslíte? Děkuji za vaše rady ;)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Každýho kluka potěší, když se o něj holka zajímá, o to starost neměj. Mě osobně by ale vadilo, kdybys mluvila sprostě, takže tam uber.

sln
hodnocení

Děkuju, napsala jsem mu to slušně a on, to jen zobrazil přečetl a neodpověděl, ani nenapsal: ahoj nestarej se.

aneta311*
hodnocení

0x

Ahoj, být tebou, přímo se ho zeptám, jestli ho něco v poslední době netrápí, že ti na něm záleží a chceš pomoct. Když chci já nějak pomoct lidem s něčím, co se mě přímo netýká a oni mi řeknou, že je to jedno, ať se o tom nezajímám, ještě víc se jim snažím projevit to, jak mi na nich záleží - většinou to pomůže a oni mi řeknou, o co se jedná.:) Moje rada: pořád ukazovat, že ti není lhostejný. To musí zabrat :) Držím palce :)

sln
hodnocení

No napsala jsem mu to a on to jen zobrazil a ani mi neodpověděl -__-. Kdyby aspon odpověděl: ahoj nestarej se o to a neotravuj už. Tak pochopím ale takhle... Mám to zkusit znovu a vysvětlit mu že mi na něm opravdu záleží? A nebo to mám nechat plavat. Děkuju :))

joolie*

tohle bych neřešila moc dlouhýma románama, napsala bych mu, že jestli o tom nechce mluvit, že nemusí, ale kdyby chtěl jen tak jít třeba ven pokecat, že tu pro něj budeš. Kluci nesnáší když jsou do čehokoliv tlačení, takže zkus o té záležitosti ani třeba nemluvit, jen se spřátelte, jako by se nic nestalo. Možná i chce, aby mu to nikdo nepřipomínal, víš? Chce na to zapomenout, co kdybys mu s tím pomohla? Jděte jen tak ven a chovejte se jako blázni, to je skvělý recept na dobrou náladu :) a třeba ti potom i něco řekne :) hodně štěstí!

Z toho je vidět, že o komunikaci nestojí, a o Váš zájem také ne. Takže se mu nevnucujte, mohl by si to brát tak, že ho uháníte a obtěžujete. Kdyby o to stál, jistě by dal nějaký zájem najevo sám. O dopisování zřejmě nestojí a ani o to, rozebírat své problémy. Tak to nechte plavat.

kami95
hodnocení

0x

No mě by se taky nelíbilo, kdybych byla na jeho místě a ty by ses mě vyptávala..z těch statusů je zřejmé, že se trápí kvuli holce..no a tak mě napadá, jak víš, že tou holkou nejseš ty? Jinak pokud se trápí kvuli lásce, tak mu asi nijak nepomůžeš..

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Děvčata, docela se tu snažíte, ale nejlépe odpovězeno je asi od Joolie.

doplněno 21.12.13 19:10:

A Ringo a Aneta311 taky dobrý.

iz*
hodnocení

0x

Souhlasím s Kapkou: Kdyby kamarád o komunikaci stál, už by byl reagoval. I já doporučuji nevnucovat se.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]