Fe z hřebíků v jablku?

Od: Datum: 20.12.13 19:27 odpovědí: 18 změna: 23.12.13 16:41

Trpím chronickou anémií. Slyšela jsem, že dříve házeli podkovy do studny, aby byla železitá. Kdesi zase doporučovali si do jabka přes noc napíchat hřebíky. S tou studní to bez studně provést nemohu , ale s tím jabkem jo! Znáte ještě jiné metody a jsou tyto vůbec funkční?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: duha®
Datum: 20.12.13 19:44
avatar
Ano davali jsme synovy hrebiky do jidla v tomto pripade do jablka hrebiky minimalne 120 jsme umyly vyvarily a pak napichali do jablka .takze vzniknul takovy jezek za dvanact hodin jsme hrebiky vyndali umyly a jablko nastrouhali a jakpak to sned jenom musim upozornit ze to jablko je cerne a musim dat ruku na srdce funguje to perfektne problem se zelezem se spravil.nevim ale jak dlouho jsme mu to davali asi ob den jedno jablko mesic dva opravdu nevim ale pomaha to hlavne zadnou chemii to je nejvetsi svinstvo
Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 20.12.13 19:49

Jsou to naprosté nesmysly. Do vesmíru se létá půl století a tady - středověk.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 20.12.13 19:53
avatar

Jo, znám metodu - nechte si od lékaře doporučit vhodné tablety. V případě chronické anemie by Vám je ostatně měl předepisovat automaticky + samozřejmě léčit příčinu anemie.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: noi
Datum: 20.12.13 20:29

Chápu, že to některým přijde ujeté a středověké. Ovšem přesto to může fungovat. Už víc lidí v okolí mi to říkalo. Vemte si, že když ze země pijete železitou minerálku, také se musela někde cestou zemí dostat do styku s železem. Jsem jen laik, ne vědec.

Datum: 20.12.13 20:33

Ty hřebíky jsou z čistého železa? Do jablka je zapichujete sterilizované? Připomíná mi to kolegu, který vyráběl tofu z vývaru ze sóji srážením zednickou sádrou.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 20.12.13 20:52

No nevím, jestli podkovy ve studni, či hřebíky v jablku jsou nějakým zdrojem železa pro organismus. Dle mého názoru, jde totiž již o železo technologicky upravené, ale na to by asi musel odpovědět nějaký biochemik, zda jsou tyto metody, vůbec přínosné. Pokud je potřeba tělu dodat železo, tak bych se spíše zaměřil na normální potraviny s vyšším obsahem železa. Vepřová játra, luštěniny, houby... a jen bych podotkl, že i v obyčejné pažitce je cca. 3x více železa než ve špenátu...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 20.12.13 20:55

Lidi navymýšlí spoustu blbostí. Tahle aspoň neuškodí. Volte raději potraviny, ve kterých se železo vyskytuje v té správné formě přirozeně.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: ben®
Datum: 20.12.13 21:44
avatar

Dobrý den, o této metodě jsem slyšel již před mnoha lety a má být dobrá. Ale, ten hřebík má být vlastně kovaný hřeb, ve kterém je hodně železa. Dnešní hřebík je směs všeho a železa je tam málo. Chtělo by to sehnat kovaný stoletý hřeb z nějakého starého stavení, tedy z dob, kdy to ještě bylo opravdu hodně železné. Zdravím!

doplněno 20.12.13 22:03:

ra252 - pokud jste pamětník, tak si vzpomenete, že když jste chtěl před 30ti lety ohnout hřebík v ruce, tak to dalo hodně práce. Zkuste koupit dnes hřebík v hobby marketu a ohnout ho - půjde to skvěle. Je to směs (možná i těch pilin), ale železa je tam podstatně méně. Ale, já bych se této metodě nesmál.

To jablko si, ze skutečného železného hřebu, dokáže to železo působením šťáv vytáhnout. Jinak, lze ho tělu dodat i formou jinou.

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 20.12.13 21:50

Zajímavý nápad. A co tam je místo toho železa? Bukové piliny?

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 21.12.13 07:56

No, jsem nejen pamětník, ale i strojař. Proto vím jak a proč to tak je. Čisté železo je měkké a to až nepoužitelně. To, co se používá ve strojírenství, jsou slitiny a to především s uhlíkem (je tam i kvůli technologii výroby).

Můžete si nastudovat třeba http://cs.wikipedia.org/wiki/Bin%C3%A1rn%C3%AD_diagram_%C5%BEelezo-uhl%C3%ADk

Ohodnoceno: 0x
 
Od: tomibender*
Datum: 20.12.13 21:49

Já jím připínáčky, když upilujete ostrý hrot, tak ani neškrábou tolik v jícnu. Ne teď vážně, lékař vám předepíše tablety s Fe, kde máte jisté množství železa, případně pokud s bojíte bílých plášťů, poradí vám v lékárně.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 20.12.13 22:16
avatar

Také trpím již hodně let anemií, doktorka mi píše pravidelně tablety. S tím jablkem a hřebíky to pravda je, ale nedělám to. V lékárně se dá ještě koupit železité víno maltodextrin - nevím jestli jsem to napsala správně. Jinak hlavně játra, hovězí maso, luštěniny, prostě snažit se získat železo ze stravy. Ale u mně to moc nefunguje, vždy doplním a pak se zase rychle ztrácí, prý to moje tělo špatně vstřebává...

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 21.12.13 06:41
avatar

Maltodextrin to opravdu není. Je to zdroj energie třeba pro sportovce. Maltoferrochin je to správné slovo. Ferrum - železo.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 21.12.13 00:27
avatar

Se železem je problém - špatně se vstřebává. Hlavně se velmi špatně vstřebává z různých tablet které se předepisují. Proto mají velmi malý účinek. Já jsem měl taky docela velký problém se železem. Způsobily to u mě dvě příčiny: příliš velká konzumace mléka a mléčných výrobků (mléko odbourává železo) a nedostatečný přísun železa ve stravě. Takže jsem mléko omezil a začal pravidelně jíst především jáhly (lze koupit skoro všude, jednoduchá příprava). Ty obsahují hodně železa a navíc jsou zásadité, což je velké plus - v dnešní době má skoro každý velmi překyselený organizmus a z toho potom vznikají zdravotní problémy a podkopává to imunitu.

Ještě si dávejte pozor na kombinaci stravy obsahující vápník a železo. Společně se nemají konzumovat, protože se tyto dva prvky navzájem nesnáší. Hřebíky do jablka jsem nezkoušel, ale teoreticky by to mohlo mít nějaký efekt. Na druhou stranu, pokud ve slitině budou i jiné oxidující kovy, můžete si uškodit. Doporučuji spíš ty jáhly, zelenou listovou zeleninu, játra, červené maso, ryby. Potraviny a množství železa v nich je i na mnoha stránkách na internetu.

Ohodnoceno: 4x
 

 

Datum: 22.12.13 12:27
avatar
Nemyslím si, že váš problém vyřeší pojídání železa. Váš doktor zná vaši diagnózu a kdyby byla způsobená "jen" nedostatkem železa, určitě by vám ho již předepsal. Člověk získá dostatek železa přirozenou stravou a víc nepotřebuje, naopak nadbytek železa ji víc nebezpečný než jeho nedostatek. Pokud tedy najíte samé blafy, železa máte určitě dost. Vstrebatelnost železa umocňuje vitamin C a B12, takže není to jen o železe. Takže strava by měla být pestrá a pokud není, pak vám nechybí jenom to železo, ale chybí vám toho mnohem víc.
Ohodnoceno: 0x
 
Od: noi
Datum: 22.12.13 13:09

Děkuji za reakci. Bohužel, právěže moje diagnoza je chronická anémie, trpím ji od malička. Sem tam mám krev v normě. Tak zkoumám způsoby, jak se vyhnout chemickému Fe, z potravin mi nestačí. Běžnému člověku stačí jistě jíst zdravým způsobem, ikdyž i tak se naší populaci prý některých prvků nedostává...Hořčíku apod.

Datum: 23.12.13 16:41
avatar
Tak anémie může mít více příčin, nejen nedostatek železa. Jestli máte "sem tam" krev v normě, je dobré dát si to do souvislosti se stravou. Anebo pár týdnů před kontrolou jíst zdravě s převahou zasadite stravy. Tvorbu hemoglobinu může zvýšit pobyt ve vysokých polohách nebo nějaká vytrvalostni aktivita. Tou zdravou stravou do sebe potřebné vitaminy a minerály dostanete, ale chce to zkoušet a sledovat, co vám dělá dobře. Spousta doplňků se dá koupit, třeba v drogérii DM mají sumive tablety Eisen+ vitamin C a spoustu jiných. Prioritu ale musí mít ta strava. K čemu to je, kdyz si da člověk bucek a zapije to vitamínem. Tuky zpomalují a blokují vstrebavani živin.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.12.13 23:20

Nepíšete najdoležitejšiu vec o vašej anemii-kolko máte hemoglobín- ma byť u chlapa 134-175g/l .Kúpte si SORBIFER Durules alebo na predpis MALTOFER .Ide o to ,že telo musí to Fe vediet aj použit ,čo sa pri klincoch a pripinačkách nedá.Obmedzte mliečne produkty -odburavaju Fe

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.