Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dluhy před manželstvím

Od: veronikak* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat zda by mi mohl někdo poradit,asi před měsícem jsem si vzala otce svejch synu.zjistila jsem co měl pohledávky,pujčky u ruzných bankovních i nebankovních společností,že je asi cca pul roku neplatí.Některé společnosti zatím vyčkávají a některé už topředali vymáhačské firmě,jelikož manžel ani já nemáme žádný majetek aby sme ho prodali a tím to zaplatili a manžel má na platě exekuci odemě ještě z doby kdy neplatil na syny,tudíž mu ani moc z výplaty nezbejvá,chtěla bych nějak tuto situaci začít řešit a splácet to,ale nejsem si jistá zda pujčky vzaté před manželstvím se mohou ted vymáhat i na mě jako na manželce a jestli někdo neví zda se to dá řešit osobním bankrotem jen u manžela aby finance co chodí mě(rodičovský příspěvěk,alimenty)zustavali nadále mě k dispozici nebo zda to mohou obstavit i mě.díky za rady

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

molekulka83
hodnocení

0x

Dobrý den, podobný problém, řeším i já, ale s tím, že se s manželem rozvádím, kvůli dluhům, které nadělal během manželství bez mého vědomí. A chce vyhlásit os.bankrot neboli insolvenci. Bohužel to není tak jednoduché, jediné co vím je, že majetek activa a pasiva nabité před manželstvím, patří pouze dané osobě. Jediné co Vám mohu doporučit je zajít na úřád a požádat o zúžení SJM, což je v podstatě smlouva mezi manželi, kde se urči co patří výlučně do vašeho a manželova vlastnictví, myslím, že by bylo dobré zajít k právníkovi, aby Vám udělal úpravu o majetku, kde jasně vyspacifikují dluhy vašeho manžela, vy s tím zajdete do k věřitelům s ověřenými kopiemi a měla byste bý ochráněná vůči dluhům, druhá věc je trvalé bydliště, pokud je manžel hlášen na stejné adrese jako vy, bylo by lepší , aby se odhlásil, dokud problém nevyřešíte.

Jinak co se týka os. bankrotu, je to hodně komplikovaný proces, který stojí nemalé peníze a ne každý ho dostane. Sand jsem Vám trochu pomohla. Hezký den

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]