Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bryle k pc

Od: ellhonza* odpovědí: 4 změna:
Ahojte mě by zajímalo když vidím dobře ale k PC si beru dioptrické brýle, protože pak vidím úplně paradně jestli si s tím ty oči nenicim... Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud jsou to Vaše brýle a "napsané" od lékaře, tak ne. Pokud jste je někde jen našel a použil, tak by to mohl být problém. Zdravím!

figurek*
hodnocení

0x

brýlemi si oči neničíte. Jen se může stát, že když začnete používat dioptrické brýle, pak se vám ty ještě jaxi taxi předepjaté oční čočky uvolní a vy za pár týdnů budete potřebovat silnější brýle. Možná o půl dioptrie, možná i o jednu celou.

joolie*
hodnocení

0x

oči se neničí ani nošením brýlí, ani čtením při lampičce, ani koukáním příliš zblízka, to jsou pověry. Ale něco na nich je. Pravdou je, že pokud to s těmihle věcmi přeháníš a oči netrénuješ, můžeš mít problémy později. Čočka uvnitř oka je v mládí ohebná a přizpůsobivá, ale pokud se netrénuje, přestane být tak pružná a oko se tzv. "zasekne" na jedné fázi. Z toho později vyplývá třeba stařecká dalekozrakost, takže je možné, že pokud nebudeš oko trénovat, přijde to na tebe dřív než na jiné lidi. Ale k počítači brýle nos :)

hodnocení

0x

To buďte rád, že jste našel brýle k pc. Na čtení mám od doktorky, ale k pc mám od vietnamce. Ty profi brýle jsou mi k ničemu, když mám monitor daleko, stejně vidím blbě. A do obchodu, abych viděla na písmenka mám na krku taky ještě jedny dráťáky. Oko se musí snažit, musí pracovat, protože jinak zleniví a nekouká. :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]