Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, od 16.12. mám ukončené studium na VŠ, zatím jsem se nepřihlásil na úřad práce. Zajímá mne, do kdy mám hrazené zdravotní pojištění státem. Vím, že u absolventů je státem hrazené až do konce následujícího měsíce po řádném ukončení školy, ale jak je to u předčasného zanechání studia? Mám pojištění zaplacené na celý prosinec? Nebo platí, že do 8 dnů od ukončení studia se musím nahlásit u pojišťovny nebo na úřadu práce?
Na zdravotní pojišťovně se přihlaste do 8 kalendářních dnů od skončení studia. Za prosinec nic doplácet nebudete, poprvé byste měl zdravotní pojištění hradit za leden.
Ovšem pouze v případě, že byste nezaevidoval na ÚP (registrace stačí až 31. 1. 2014), nebo byste v průběhu ledna nenastoupil do zaměstnání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.