Nejste přihlášen/a.
Do naší slepé ulice vede plynový řád. K němu je připojen jen náš soused. Znamená to, že to co "trčí" nad zemí je "jeho"? Nemyslím doslova v jeho vlastnictví. Bude to jistě uzávěr k jeho napojení na plynový řád,že? Je totiž třeba "to" povytáhnout nad dovezené kamení, které majitel pozemku(obec) dovolila navést. Náš soused je strašnej lenoch a totálně nezodpovědný. Jde o to, že plynaři nás upozorňovali, že je nutné to povytáhnout.
Dobrý den, pokud jsem to pochopil, tak jde o HUP (hlavní uzávěr plynu), který je umístěn na hranici pozemku (do ulice) a je zřejmě nízko nad zemí. Podle norem má být umístěn minimálně 30 cm nad zemí (tím číslem si už nejsem jistý). Zkrátka, nemá být moc nízko. Ale, podle všeho se jedná o cizí HUP a je to věcí souseda a plynařů. Vy ani pl. přípojku nemáte, tak do toho nemusíte ani zasahovat a nevím, proč plynaři informovali o tomto Vás. To si musí řešit se sousedem. Zdravím!
doplněno 20.12.13 10:47:kuki - to "trčidlo" by mělo končit kohoutem a celé to má být ve skříňce, která má být v určité výšce nad zemí (snad kvůli sněhu). Pokud to není Vaše, tak s tím nic nedělejte. Pokud jste při úpravě cesty tu přípojku nebo to "trčidlo" nějak poškodili nebo znepřístupnili, tak to napravte. Záleží na tom, co Vám přesně plynaři řekli a jakou by chtěli nápravu od Vás. Pokud si nejste ničeho vědoma, tak ať to řeší se sousedem.
Aha, tak to jsem ráda, že to nemusíme řešit. Příjezdovou cestu dáváme oficiálně dohromady s tím líným sousedem (jsme čerstvě přistěhovaní a o jeho flegmatičnosti jsme nevěděli). Ve skutečnosti ji celou zařizovala má rodina, dělali jsme naprostou většinu i sousedovi práce. Vytáhnout to "trčidlo" je proti té dřině brnkačka. Jenže soused to stejně nikdy neudělá. Tož jsem jen chtěla vědět, zda neponesem za to odpovědnost. Dokonce jsme mu to dnes připomínali, ale s ním není řeč.
Díky moc za vysvětlení a přeji pěkné svátky!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.