Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Z vězení do reality

Od: david63® odpovědí: 9 změna:
Zdravim
Četl jsem článek na idnes o vězení jak to tam chodí a jaké tam jsou problemy a pod... Ale spis by mě zajímalo jak to potom ten člověk snese a jak se s tim vyrovná když ho pustí ven?
Musí to být docela facka třeba po 10 letech jak to chápu... Ale nikdy jsem tam nebyl tak nevim... Nedávno asi 14 dní jsem potkal na Příbrami na J.S. něakého puštěnýho z Bytýzu a byl jak utrženej ze řetězu... A to tam byl prý 3 roky...
Máte s tím někdo něakou zkusenost nebo poznatek docela by mě to zajímalo?
Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nekdojiny*
hodnocení

4x

Žalostně naivní je evropské pojetí trestu odnětí svobody jakožto prostředku nápravy, nikoliv pomsty, jako je tomu např. u pojetí amerického. Pro koho spočíval zločin v tom, že jednou zašel moc daleko, nebo ho spáchal omylem, ten toho sám do konce života lituje a má černé svědomí, tam není, co napravovat vězením a takovým jako jediným to také zničí život. No a recidivisté jsou obvykle nenapravitelní psychopaté/sociopaté, ti žádné svědomí nemají, žádného normálního života schopni nejsou (trpí nevyléčitelnou psychickou chorobou) a zajdou vždy přesně tak daleko, kam jsou puštěni a jediné, co je odradí od zločinu, je trest, který je tvrdý a bezprostřední, což v našem státě rozhodně nehrozí, takže při dnešních podmínkách ve vězeňských zařízeních je pro ně vězení něco jako lázně mezi kamarády... a je arogantní si myslet, že pokud třeba já si zakládám na nějaké svobodě, pak i všichni ostatní... tahle sorta lidí rozhodně ne, těm je to jedno a jsou především spokojeni, že dostanou najíst aniž by museli pracovat a že jsou mezi sobě podobnými, se kterými si rozumí. O současném vězení si zkrátka nedělejte sebemenší iluze.

hodnocení

0x

máte pravdu, není to žádná sranda...syn od mé kamarádky se tam dostal na 18 měsíců.Měl štěstí a měl v base práci, takže si dovezl trochu peněz. Po příchodu zpět, je člověk napřed v euforii, ale pak přijde tvrdý pád. Ještě několik let /po dobu podmínky /musí navštěvovat probačního úředníka a vpodstatě hlásit co dělá..Noo a práci nedostane, protože nemá čistý tr. rejstřík. Takže lítá v lepším případě po brigádách a čeká na výmaz, aby se mohl zaměstnat. Takže je potrestaný 2x. A jestli měl před nástupem trestu závazky typu půjčka, alimenty...tak bez podpory rodiny ani náhodou a tu každý nemá.

Takže už chápete kde se berou bezdomovci?

fam
hodnocení

0x

Já jsem zvědavá, jak dopadne kamarádčin ex manžel. Byl to perfektní pěkný kluk - pár let Začal popíjet s kamarády, nechodil domů - tak se s ním rozvedla, poté co si užila stresu. Popíjí takhle už drahně let, něco zdědil a bavilo ho hostit kamarády. Peníze došly a asi 100 tisíc za něj musela zaplatit dcera v nějaké souvislosti s domem. Teď ale cosi hnusného spáchal a obdržel 7 let. Přestane alespoň v té base pít? Každopádně asi vyde ven nejspíš jako zlomený stařec - nebo bude řádit dál?.

pt®
hodnocení

0x

Měla jsem v evidenci na UP i takové, kteří přišli z vězení, bylo jich jen pár, ale opravdu dělali vše pro to, aby měli práci a začlenili se zpět do života. - pt

kami95

Ono jim asi ani nic jiného nezbyde, než hledat práci, když příjdou a nemají ke komu jít, rodina i partneři je zavrhnou a stát jim podpory asi moc nedá..musí z něčeho žít..nebo páchat trestnou činnost v podobě krádeže nanovo..

kratast*
hodnocení

0x

nechci tě opravovat, ale je to Bytíz ne Bytýz

hodnocení

Já to psal na telefonu ale vahal jsem nad tim...
Ale měl bych to mít správně když na to koukam každej den ze školy :)
kratast*

no tak pravě to bude ono spíš by jsi měl na učnaku sledovat ucitele a ne veznici, pokud tedy nemas nejake jine plany do budoucna. A opravdu je to Bytíz!

hodnocení

Při češtině to ve výhledu nemam...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]