Nejste přihlášen/a.
Žalostně naivní je evropské pojetí trestu odnětí svobody jakožto prostředku nápravy, nikoliv pomsty, jako je tomu např. u pojetí amerického. Pro koho spočíval zločin v tom, že jednou zašel moc daleko, nebo ho spáchal omylem, ten toho sám do konce života lituje a má černé svědomí, tam není, co napravovat vězením a takovým jako jediným to také zničí život. No a recidivisté jsou obvykle nenapravitelní psychopaté/sociopaté, ti žádné svědomí nemají, žádného normálního života schopni nejsou (trpí nevyléčitelnou psychickou chorobou) a zajdou vždy přesně tak daleko, kam jsou puštěni a jediné, co je odradí od zločinu, je trest, který je tvrdý a bezprostřední, což v našem státě rozhodně nehrozí, takže při dnešních podmínkách ve vězeňských zařízeních je pro ně vězení něco jako lázně mezi kamarády... a je arogantní si myslet, že pokud třeba já si zakládám na nějaké svobodě, pak i všichni ostatní... tahle sorta lidí rozhodně ne, těm je to jedno a jsou především spokojeni, že dostanou najíst aniž by museli pracovat a že jsou mezi sobě podobnými, se kterými si rozumí. O současném vězení si zkrátka nedělejte sebemenší iluze.
máte pravdu, není to žádná sranda...syn od mé kamarádky se tam dostal na 18 měsíců.Měl štěstí a měl v base práci, takže si dovezl trochu peněz. Po příchodu zpět, je člověk napřed v euforii, ale pak přijde tvrdý pád. Ještě několik let /po dobu podmínky /musí navštěvovat probačního úředníka a vpodstatě hlásit co dělá..Noo a práci nedostane, protože nemá čistý tr. rejstřík. Takže lítá v lepším případě po brigádách a čeká na výmaz, aby se mohl zaměstnat. Takže je potrestaný 2x. A jestli měl před nástupem trestu závazky typu půjčka, alimenty...tak bez podpory rodiny ani náhodou a tu každý nemá.
Takže už chápete kde se berou bezdomovci?
Já jsem zvědavá, jak dopadne kamarádčin ex manžel. Byl to perfektní pěkný kluk - pár let Začal popíjet s kamarády, nechodil domů - tak se s ním rozvedla, poté co si užila stresu. Popíjí takhle už drahně let, něco zdědil a bavilo ho hostit kamarády. Peníze došly a asi 100 tisíc za něj musela zaplatit dcera v nějaké souvislosti s domem. Teď ale cosi hnusného spáchal a obdržel 7 let. Přestane alespoň v té base pít? Každopádně asi vyde ven nejspíš jako zlomený stařec - nebo bude řádit dál?.
Měla jsem v evidenci na UP i takové, kteří přišli z vězení, bylo jich jen pár, ale opravdu dělali vše pro to, aby měli práci a začlenili se zpět do života. - pt
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.