Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Péče o dítě a výživné

Od: kaluyinka* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, mám dotaz, před měsícem jsem se rozešla s přítelem.Máme spolu ročního chlapečka. Důvod rozchodu bylo to, že se o malého vůbec nestaral nepomahal mi s ním nic.co se týče přebalování,přípravy jídla natož hlídaní tak ani jedno z toho nesplnoval.Nechaval nás pořad samotný.Vymlouval se na práci, ale bylo to tak že mu byli přednějsí kamarádi a různý jiny věci, které tady nechci popisovat. Fyzicky mě nekolikrát napadl..i před očima dítěte, křičel před ním a bylo mu to jedno.takže to je tak stručně proč rozchod nastal.Chtěla jsem se s ním domluvit na výživném a styku s dítětem,ale podotýkám vůbec nejevil o něj zájem, nicméně to bylo bezvýsledné.Nechtěl se domluvit,vyhrožoval mi že mi dítě bude brát každých 14 dní na víkend.Ale neměl by ho on ale jeho matka...s tím ja nesouhlasím.Tak jsem podala žádost na svěření dítěte do péče mě..s tím že mu nebudu bránit ne styku ale může ho vídat 1x týdně a 1x 14 dní na celý den..myslíte že mám šanci?děkuji za odpověď

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

blanca*
hodnocení

0x

Hezký večer,musíte vyčkat,než bude soud o dítě,kde ho svěří Vám do péče a otci určí jak často si bude syna brát a vídat jej. Samosebou i výši výživného.Myslím si.že pokud se tak chová jak popisujete a nemá o syna zájem a starala by se o dítě jeho matka,tak bych asi ani nesouhlasila,aby si ho bral na celý den.Asi bych se bála svěřit roční dítě někomu takovému.Navíc jeho vyhrožování,že si bude brát dítě na víkendy bych vůbec neřešila.Uvedla bych jeho nezájem u soudu.Snaží se Vás jen zastrašit. Určitě máte šanci,ale ještě to zvažte,zda takovému člověku dítě svěřit.Neříkám,že ho nemá vídat,to může.Ale většinou tatínci nadělají,jak chtějí dítě vídat,vezmou si ho párkrát na pár hodin a rádi se ho pak zbaví.Nakonec si je berou 2 x do roka.

kaluyinka*
hodnocení

Dobrý den moc děkuji za odpověď. Naprosto s Vámi souhlasím! U soudu to rozhodně řeknu! Zvedla jste mi náladu! modlím se, aby to bylo už za námi.Je fakt, že tohle zastrašování, že si bude brát syna každých 14 dní na víkend, a já vím přesně jak by to bylo, že by ho měl pár hodin v kočáru a ostaní věci by obstarala jeho matka...ji mám ráda a může vnuka vidět kdy bude chtít, ale ne tímto způsobem.. budu se to snažit ignorovat..snad bude soud přihlížet k tomu, že to opravdu není otec jak má být..tak děkkuju moc hezký den

Naprosto souhlasím... to je vždycky vyhrožování, že požádá o svěření dítěte do péče... a jakmile si najde jinou ženu, jeho "láska" se vytratí a je problém vysvětlit dítěti, proč tatínek nepřišel. Nehrotit, vydržet. Vyřeší se samo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]