Dobrý den,obracím se na Vás s žádostí o pomoc.Jelikož jsem v posledních letech hodně marodila,bylo mi lékařem OSSZ doporučeno podat žádost ID,přesto,že mi ten samý lékař nemocenskou v červnu 2013 ukončil s tím,že můj stav se během krátké doby stejně nezmění a mám si podat žádost i ID.Červenec a srpen jsem tedy byla opět zaměstnána,ale jelikož zaměstnavatel pro mně neměl vhodnou práci byla jsem doma na 60 procentech mzdy a po té mi měl být pracovní poměr ukončen k 31.8. 2014.Bohužel jsem,ale měla úraz kolene a od 30.8.jsem opět na nemocenské s diagnozou přetrženého menisku. Žádost o ID jsem podala 5.8.2013.Posouzení lékařem OSSZ bylo 2.10. a byl mi přiznám ID 1stupně na psychické potíže středně těžkého stupně a těžkou tetánii.Posudkový lékař mi tehdy řekl,že nemocenskou ukončit nemusím,jelikož ten důchod nemám na dg.se kterou jsem právě marodila a dávky PD mi končí 15.11.2013. Dne 30.10.2013 jsem si podala u OSSZ žádost o prodloužení PD a výplatu nemocenských dávek.Lékař posudkové služby mi dávky prodloužil až do 15.2.2014,poštou mi přišlo i rozhodnutí ve kterém bylo vše napsáno,práktickému lékaři nepřišlo nic.Ani rozhodnutí o přiznání ČID a ani,že by měl nemocenskou ukončit a už vůbec nic o tom,že mám dávky prodloužené. Bohužel nemocenskou jsem nedostala a na OSSZ mi dnes řekli,že na ně nárok nemám,protože mám ten ČID a diagnoza pro ně není důležitá.V současné době jsem 14 dnů po další operaci kolene a podle lékařů mám v koleni artrozu 2 stupně.Je mi 38 let a prý se to bude zhoršovat jelikož koleno bylo operováno už 4x. Je mi jasné,že pokud bych byla v době posuzování dne 2.10. na nemocenské s psych. problémy tak ji musím ukončit,ale i podle lékaře z OSSZ to nebylo třeba právě proto,že ID mám na jinou dg. Prosím Vás jak to tedy je.Mám v ruce všechny rohodnutí,ale prakticky jsou mi k ničemu.Moc Vám děkuji a přeji krásné vánoční svátky.
Nějak se v tom nevyznám, ale jelikož se váš zdravotní stav zhoršil zašel bych na OSSZ vyplnil žádost o zhoršení zdravotního stavu nebo jak se to jmenuje (je to formulář asi na 4 řádky - ostatní vaše údaje už mají) a tím by měli znovu rozhodnout o vašem zdravotním stavu a případně vám zvýší ČID na 2/3 nebo plný.
Je to slovo laika, i já jsem tak kdysi postupoval a od té doby se mohlo leccos změnit, ale domluvte se se svým lékařem. Pokud vám zvýší ČID tak vám jej asi doplatí ode dne podání žádosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.