Nejste přihlášen/a.
Můžou v příštím roce tj. 2014 mob. operátoři požadovat závazek na 24 měsíců, nebo už jim to někdo zakázal?
Operátoři dle mé informace mohou uzavírat závazky na 24 měsíců. Má být ovšem zmešena sankce za předčasné ukončení závazku. Tuším je doplacení 3 měsíců. Operátoři jsou ale šalamounové a nařízení ČTU se vždy snaží nějak obejít tak ze své dlouholeté zkušenosti se nedoporučuji komukoliv dlouhodobě upisovat. Navíc je vždy možnost jednání a při podobnosti podmínek operátorů máte možnost si vybírat. Letos na jaře jsem u Vodafonu chtěl neomezené volání, ale bez závazku, tedy bych měl vyšší paušál než se závazkem. Nakonec jsem dosáhl nižší ceny a bez závazku. Operátoři maji zřejmě jistou variabilitu v uzavírání smluv.
Takto i každoročně prodlužuji smlouvu u O2 na pevnou linku s ADSL, kdysi jsem ji získal v akci na rok za rozumnější cenu a po ukončení roku mají tendenci přejit na plnou cenu, tak dávám vždy výpověď a při jednání vždy o rok mi akcii zase prodlouží i když v navbídce ji již nemají. Jak jsem již zmínil, jsou to vykutálené pijavice a jednání s ními je neustálý boj.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.