Nejste přihlášen/a.
Jsem dospívající gay klučina z malého města. Našel jsem si partnera, jelikož jsou rodiče velmi velmi velmi homofobní !, tak jsem jim zatím nic neřekl, nepřijaly by mě, moje rodina je velmi rozvrácená, neucelená, nestabilní a nemilující. V mládí jsem si prošel kolečkem rozvodů, zdravotních potíží atd... Ale to není to hlavní proč píšu. Chci se zeptat co je nejlepší řešení. Mám to v hlavě srovnáno takto, dodělat školu, najít si práci, byt, přestěhovat se a pak jim říct mé tajemství? Tápu .. nevím jestli je toto nejlepší řešení. Jsem jedináček, otce jsem zavrhl a otčímy také
(mají snad všechny nedobré vlastnosti co znám) cítím jako bych byl jednou nohou ve vzduchoprázdnu.
,,Utéct" z nadpisu není to pravé slovo. Pak by jste mohl utíkat celý život. Připravit se na život, mít nějaký plán, zvládnout ho, umět vyřešit všechny překážky, které nám život nastraží. To každý nedokáže. Ale je dobré, že v již tak mladém věku o tom přemýšlíte a máte nějakou cestu. A řekla bych, že rozumnou. Souhlasím s názory rádců nade mnou. Vydržet a zatím nikomu nic neříkat. Přece jenom jste na bydlení u rodiny závislý. Tím, že by jste se svěřil, tím by se Vaše situace nijak nezlepšila, ale podle toho, co píšete, jenom zhoršila. Buďte cílevědomý ve svém vzdělání, doma pomáhejte, vezměte si nějakou konkrétní činnost na starost a tu pravidelně vykonávejte, aby ji už nikdo nemusel řešit. Věřím, že to nejbližší ocení. Pokud ne, budete mít alespoň nějaký argument, pokud by něco začali vyčítat, že nic neděláte, nepřispíváte apod.
Ahoj, rodina by tě nepřijala? Možná budu tvrdá, ale pak to není rodina. Správná rodina, i když jsou vzatyh pošramocené, při sobě stojí, tedy stojí při dětech. A je jedno, zda jsou hetero, nebo homo. Kdo zavrhne děti kvůli orientaci, tak je hlupák.
Vytvoř si tedy novou rodinu s přítelem. Rodičům to oznam jako hotovou věc, čím déle se budeš schovávat, tím to bude horší. Možná tě jejich reakce překvapí - a pokud ne, můžeš začít jinde.
doplněno 03.02.14 14:53:Bohužel, v tom případě je lepší opravdu si "udělat" rodinu novou. Leckdy člověk najde druhé rodiče třeba v rodičích partnera.
Není to Vámi, ale jestliže píšete o otčímech, mamka je jaká je: utíká ona. Přesto jste se narodil této matce, a máte biologického otce kterého máte. Rodiče asi nepoznali lásku, tak ji ani nemohou dát. Když nemám rohlík, nikomu ho nemohu dát, to je jisté. Když Dali Vám život, a co s ním Vy uděláte, je jen a pouze Vaše. je to Váš život. Asertivně: "je to můj život a prožiji ho, jak nejlépe budu umět. Děkuji za vše, co jste mi jako rodiče dali, já respektuji vaše životy a budu rád, pokud budete respektovat vy ten můj. Kdyby to nedopadlo OK, odloučení někdy zapůsobí na city a může se to aspoň trochu urovnat. je potřeba z Vaší strany respekt a cit pro rodiče: dělali a dělají co nejlepší umí. Když to pojmete takto a budete Vy k nim přistupovat s vděkem, že Vám dali život a lépe to prostě neuměli, a Vy tu budete pro ně, kdyby oni chtěli kontakt s Vámi, tak i kdyby Vás nechtěli vidět, Vy ta dvířka ke vzájmému kontaktu necháte otevřená, a dáte jim čas se s tím vypořádat, třeba se to urovná časem. je to nestandartní a každý potřebuje prostor vyrovnat se s něčím, co není zrovna "naše parketa". Vy když toto budete respektovat a mít svá vrátka k nim otevřená, uděláte maximum a dál bych to nechala být. Zatím dostudovat, práci a jak bude bydlení, odstěhovat se s těmi otevřenými vrátky. Držím palečky
Ano, máte rozumný názor, i já jsem tazateli (soukromě) říkal, že by nebylo dobré zabouchnout vrátka, nikdy nebude vědět, kdy bude potřebovat vzít za kliku...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.