Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,nevím, jak bych začal,ale napíši to takto. Moje rodina má finanční problémy, které se táhnou už 3 roky.Za problémy, které nestaly nemůžou, nebyly zaviněny jejich vinou.Byly mezi námi hodně vážné spory, kdy jsem přemýšlel nad tím, že je odepíši ze svého života a už o nich nikdy nic nechci vědět. I přes to jsem jim hodně pomohl, jak finančně, tak psychicky i nadále pomáhám. Nechtěl bych to zde nějak konkrétně rozebírat o co se jedná. Problém je v tom, že jak se to ,,táhne ,, nějakou dobu, strašně mě to psychicky unavuje, což na sobě velice pocituji.Před pár lety se stala situace, kdy jsem přišel o svou přítelkyni. S tím jsem se po dlouhé době trochu smířil.Poté se k tomu navázala tato situace,ač jsem si myslel, že vydržím hodně, nevydržel, po roce jsem nervově skolaboval a skončil v péči psychiatra. Nevěřil jsem, že se z toho dostanu, ale povedlo se. Ač vypadám, že jsem v pořádku, opak je pravdou,nejsem tip člověka, který dává na sobě cokoliv znát. Poslední dobou my všechno ,,šrotuje hlavou,, jsem strašně unavený, impulzivní, nejradši bych se vším skoncoval. Nejhorší je na tom to, že si toho všímá i okolí, všichni mě znají jako pohodáře,co vše řeší v klidu,ze všeho si dělá legraci a najednou jsem takový. Sám v sobě se nevyznám.
Možná je na čase kontaktovat vašeho psychiatra a najít s jeho pomocí vhodnéo psychologa. Máme v rodině mladou ženu, která taky své problémy drží v sobě, navenek není na ni nic vidět, ale uvnitř ji problémy sžíraly. Naštěstí se dostala včas do péče skvělé psychiatričky a daří se její problémy postupně řešit.
Tomu se říká tzv. "syndrom vyhoření". Vyskytuje se hodně u lidí jež se zabývají či mají profesi kde pomáhají lidem(doktoři,sestry,učitelé,záchranáři atd.atd..). Je to ale i u jiných profesí a činností. Jelikož nejsme stroje,za čas se psychika unaví (je to podobné jako u fyzického těla se svalovou únavou) a je třeba vypnout na čas a nebo zvolit úplně jinou činost. Jste prostě a jednoduše "vyšťavený". Myslím,že nic vážného to nebude.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.