Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Francouzský důchod

Od: juanmano* odpovědí: 2 změna:

V osmdesátých létech jsem čtyři roky pracoval ve Francii a platil důchodové pojištění. Můj francouzský přítel mi napsal, že mezi Francií a ČR je smlouva, a že si mám požádat na Českou správu sociálního zabezpečení o francouzský příspěvek k důchodu. Našel jsem e-mail na ostravskou pobočku tam mne odbyli, že se mám obrátit na francouzskou stranu. Po 20 minutách surfování po francouzských stránkách jsem to vzdal. Podotýkám, že mi bude brzy 62 let a nemám v pořádku nervy. Neznáte někdo nějaký e-mail,na který bych mohl napsat? Ještě umím i francouzsky.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

0x

A ten přítel z Francie by to nemohl zjistit za Vás, jak to vůbec je?
Jinak zde:
cssz.cz/...

naoko
hodnocení

0x

Dole máte odkaz na zodpovězené nejčastější dotazy Evropská unie.

V desáté otázce "Kde mohu získat informace o důchodovém systému v jiném státě"jsou i kontakty na www. stránky To vám sem dávám extra:.

Informace o systému důchodového pojištění poskytuje vždy příslušná instituce daného státu. Nejjednodušší je dohledat příslušnou informaci na internetových stránkách těchto institucí nebo se na ně obrátit přímo telefonicky či písemně. Většina institucí členských států Evropské unie má své webové stránky vytvořeny kromě národního jazyka také v některém ze světových jazyků, tj. v angličtině, němčině nebo francouzštině. Kontakty na jednotlivé instituce naleznete v adresáři institucí členských států, tzv. Master Directory na adrese: ec.europa.eu/... nebo na internetových stránkách ČSSZ na adrese cssz.cz/...
Dalším zdrojem informací je: ec.europa.eu/... Na těchto stránkách Evropské komise je možné dohledat informace týkající se systémů sociálního zabezpečení všech členských států EU.

Zdroj:

cssz.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]