Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je možné být neustále podchlazený?

Od: patient odpovědí: 9 změna:

Od puberty mám zhoršující se tělesnou termoregulaci. Musím se velmi navlékat, končetiny velmi studené a v noci spím pod 3 ZIMNÍMI peřinami, s rukavicemi a svetrem, zachumlaná až po uši. Zbytek rodiny používá pyžamo, jednu peřinu a zakrývá se do půl těla. Endokrinoložka mi tvrdí, že kdybych měla problémy s termoregulací, musela bych být neustále podchlazená, tedy prý mít teplotu 35C a méně. Prý bych ani nevěděla (necítila), že jsem podchlazená. Mě to zní jako nesmysl. Měřila jsem se tedy doma a mám teplotu normální i v době, kdy je mi hrozná zima! Jestli mi říká další nesmysl, vybrala jsem si špatnou endokrinoložku. Mohu přejít k jiné bez doporučení obvodní?

Jsou mezi námi lidé, kteří mají od pondělí do pátku stále třeba 34C?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jonny*
hodnocení

0x

jak to ctu tak mi to prijde jako sci-fi :)

ale myslim ze pokud mas normalne teplotu jaka ma byt ale koncetiny studene tak to spis bude tlakem podle me :O nebo cevama a tak :O jestli jsi porad navlecena a porad mas studene ruce tak se zeptej nekoho aby ti na ne sahl jestli sou studene opravdu mohlo by to by treba i jen psychysky pocit :O

nejsem doktor ani nic podobne jen muj nazor :))

tt
hodnocení

0x

Může to být pravda a nemusí, třeba to je jen tvůj pocit. Jinak na tvou druhou otázku-ano můžou například já mám teplotu cca 34,5-35 C záleží jestli na tom jaká je část dne, období atd.. a ruce přitom mám studené jen občas.

pb®

Jsem na tom podobně, moje normální teplota je kolem 35°C. Když je mi opravdu blbě, že si myslím, že mám horečku, naměřím si třeba 36,8°C. V porodnici při příjmu mě sestra měřila, na teploměru bylo obvyklých 35,5°C, chvíli na to blbě civěla, do papíru zapsala běžných 36,5°C.

stirecek*
hodnocení

0x
Od puberty do kdy?

temovika*
hodnocení

0x

Opět Vás zdravím, jak jsem Vám napsala před pár minutami k Vaší bývalé otázce-žíznivka, tak Vám napíši i sem, že bych být Vámi změnila endokrinoložku, přejít k jiné můžete kdykoli, když řeknete, jaký máte problém, je to jako když by ste chtěla přijít od jiného gynekologa k jinému. V tom není sebemenší problém, jukněte k Vaší otázce, nechala jsem Vám tam kontakt na jednoho z nejlepších endokrinologů, věřím, že Vám i po telefonu dokáže poradit, co je nejlepší a myslím, že jen potvrdí to, co říkám, změnit endokrinologa! :)

patient
hodnocení

Milá Temoviko,psala jsem teď dlouhý mail jako odpověď na vaši reakci u "žíznivky", ale jaksi to nevyšlo :( Snad se to tu podaří. MOOOC jsem Vám v něm děkovala, jste úžasná lidumilka, že se snažíte tak pomoci! Moc děkuji i za ten kontakt! Asi změním toho endokrinologa, tato endokrinoložka nedělá -podle mě-maximum. Ano, ona řekla, že na odběr mám jít nenapitá 12hodin. Řekla, že to pití bude ze zvyku a že neví, jak se z něj dostat. Možná to bude skutečně psychogenního rázu, je třeba prvně ale vyloučit jiné příčiny. Divím se, kde jsem k tomu zvyku přišla-přepadl mě díky porodu a kojení mladší dcerky?!

Říkala jsem si, že když je mi pořád ještě taková zima...že bude problém někde ve žlázách i s tím pitím. Tedy to koukám, že někteří lidé mají i nižší teplotu dnem i nocí! Na internetu jsem objevila, že staří a děti také mívají nižší teplotu. Nu, je to asi můj neléčitelný handicap. Lidi mají horší věci, proto nad sebou jsem začala fňukat až teď po letech-snad se to přestane zhoršovat.

Díky Vám všem za přínosné odpovědi! Přeji mooooc krásné svátky a aby byli o vztazích, vzpomínkách, o lidech. Páč věci si do hrobu nevezmem,že... Ani to zdraví :)

temovika*

Nemáte vůbec za co, ráda napíšu svůj názor, nebo to, jak to mám v tomhle ohledu já. :)

Koukala jsem, že se to tam nezobrazuje. Vyměňte endokrinologa, zkuste se kontaktovat u toho pana Hány a uvidíte, každopádně si myslím, že endokrinoložka udělala chybu, že Vám řekla, ať přijdete na odběry s tím, že 12hod předtím budete žíznivět. Nemůže vědět, zda-li to dodržujete(to není nic proti Vám, jen píši ze zkušenosti s tím, jak jsem musela kvůli tomuhle právě do nemocnice), dále v průběhu právě té žíznivosti Vám mají dělat ty krevní testy a odebírat vzorky moči. Je vidět, že paní asi nemá moc zkušeností. Určitě doporučuji vyzkoušet jiného doktora, který nic takového nepodcení! :) Džím Vám moc, moc palečky a určitě se ozvěte, pokud změníte a co Vám řekl i jiný doktor. :) Věřte, že to žádný handicap není, buď to je psychogenního rázu a nebo žíznivka, nebo nějaká porucha, třeba odvodňování. Přeji do nového roku hlavně zdravíčko a lásku! A krásné prožití Vánočních svátků i Vám. Děkuji! :)

lidus*
hodnocení

0x

Od jakživa já i jedna moje sestra máme běžně teplotu do 35,2 a víc ani ťuk, spíš méně ale jakmile příjde nějaká nemoc tak u teploty 36,8 jsme na smrtelné posteli. Zima mi ale není, ruce a nohy nemám studené. Řešte to ale já bych zkusila neurologa a diabetologa.

temovika*

Souhlasím s tím neurologem. Ale pokud paní má ještě problém endokrinologického původu, tak by měla v první řadě změnit endokrinologa a ten by jí k neurologovi měl poslat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]