Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zarůstající nehet to asi nebude

Od: krokodyl1 odpovědí: 4 změna:

Dorbý den, mám problém. ¨Předevčírem jsem objevila kraj palce u nohy vypouklej, ale ok. Včera to bylo fialový. A to jsem už umírala. Prodělala jsem si zar. nehtu a byla jsem na plastice s tím. Tam "operace"nic moc a pak ty převazy, čištění - strááášná bolest, UŽ NIKDY!

Koukala jsem se na health.ic.cz/... , chtěla jsem to zkusi. Ale před chvílí jsem se koukla na palec a já to nemám tak jak jsem to měla - podle fotek.

Já mám vypouklej kraj palce, trocnu zarudlý a na té vypouklenině mám hnědý flek, který mám i trochu na nehtu. Nemám to podle obrázku. Mamka o tom ví (JSEM DÍTĚ) a k doktorce nechci, poslala by mě na tu plastiku, což jsem si už zkusila svý. Mamka mě toleruje a k doktorce mě netáhne (Ještě že mám normální mamku)

Chtěli jsme zkusit to na tom odkazu, ale já to mám jiný, jinak to vypadá. Třeba se to ještě nějak přemnění, ale nepamatuju si že to tak vypadalo.

NEZNÁTE TO? NEMÁTE NĚJAKOU ZKUŠENOST NA DOMÁCÍ LÉČBU? CO MÁM DĚLAT?

Díky za odpovědi.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

fdf
hodnocení

0x

Ahoj také jsem byl dvakrát na chirurgi ohledně zarostlého nehtu. Umrtvili mi palec a odstřihli půlku nehtu...Musím ale říci, že žádná velká bolest. asi se to musí umět Díky tomu umrtvení...Ani převaz ..Jen to chce mít pak nohu zvýhnutou...

Pokud myslíš že by pomohla domácí léčba...Já bych asi v tom případě doporučil číštění palce...Peroxidem ...Nelekej se...Je 4 procentní...žádná bolest i kdyby se ti dostal ro otevřené rány..Pouze to malinko zapění...ale to je právě to čistění rány...Možná se ti tam dostala jen nečistota...Taky zkus, jestli to pouze není nafouklí díky hnisu.. Jen to chce někde šikovně zmáčknout..či něčím jiným si pomoci... to by bylo pak tou nečistotou co tam máš...Pokud něco vymáčkneš..myslím, že máš vyhrnáno a za několik dní je vše ok...

držím ti palce...mimo toho bolavého...

hodnocení

0x

V lékárnách se dá sehnat olejíček, kterému říkají Višňák. Není to odborný název, ale lékárníci ho znají. Je skvělý, nic lepšího na léčbu podobných zánětů nehtových lůžek a kožních záděrek neznám.

hodnocení

0x

Je docela možné, že nový nehet roste s takovou špičkou, která není vidět, protože je úplně nakraji nehtového lůžka. Ta špička roste do masa a dělá neplechu. Je potřeba ji vystříhnout. Zatnout zuby, zašátrat v bolavém místě nůžtičkami a vystřihnout. *plac*

martinaa*
hodnocení

0x

Poptej se v lékárně na Rivanol, je to roztok, který se používá v chirurgii. Špatně se shání (před lety se sháněl v pohodě) a není levný, ale na různé zarůstající věci, mokvající rány apod. je skvělý.

A všechny černé masti a Vašňovského roztoky se můžou jít bodnout:).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]