Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám problém s reklamací hodinek. Popis celé události:
Před rokem jsem si koupil hodinky. Stalo se mi, že jsem si rozbil sklíčko, tudíž jsem je dal na reklamaci, sklíčko mi vyměnili, zaplatil jsem 300 Kč. Všiml jsem si že uvnitř hodinek chybí lišta, tudíž jsem je vrátil do obchodu a oni s tím, že to pošlou zpět a lištu tam dají.
Šel jsem tam po měsíci, kdy mi bylo oznámeno, že to řeší, že mám vydržet. Šel jsem po 2 měsících, kdy mi řekli to samé, Šel jsem teď po 3 měsících kdy jsem požádal o vrácení hodinek nebo peněz. Bohužel paní se mi téměř vysmála, že to prostě nemá, a že to řeší, a že peníze mi nevrátí, jedině až se to vyřeší a že mám odejít nebo na mě zavolá policii. Co v takovém případě dělat?
Na vyřešení reklamace má prodejce 30 dní.
Pokud do té doby reklamace není vyřešená, má se zato, že vada na zboží je neodstranitelná a Vám musí vrátit peníze.
Nic jiného Vás NEZAJÍMÁ..
Tečka.
Chyba je už to, že jste to nechal tak dlouho.
Paní mi tvrdí že to není reklamace, ale já v podstatě reklamuji reklamaci. Kdy mi z hodinek ztratili jejich část.
Ale co teď mám dělat, když mi nechce vrátit peníze a hodinky evidentně nemá. Za to její chování v podstatě už ty hodinky ani nechci.
Jak to z ní dostat, dle mého názoru je zároveň prodejce i majitelka obchodu.
Musíte dát hodinky do pravy= mít zakázku, popiště předmět reklamce, přiložte původní reklamační list. Na vyřízení mají měsíc. Následně odmítněte převzetí a odstupte od kupní smlouvy. Je to běh na dlouhou trať. Vy se bojíte policie? Bylo by to vaše plus, podal byste vysvětlení na PČR a hodinky by vám paní za pár dní vzala zpět, protože v protokolu by byl uveden důvod řízení. Myslím si ale, že byste měl i kontaktovat importéra - tedy příslušnou společnost, která má u nás zastoupění a zároveň společnost, která Vám hodinky prodala (dle sídla z obchodního rejtříku). Příště si pamatujte, že kupovat se vyplatí u nás jen ve vělkých obchodech (řetězcích). V malých krámcích nemáte šanci na reklamace. Dále je vhodné reklamace řešit v příslušním značkovém servisu (existuje-li). Jinak takovéhle věci bych koupil jedině v obchoďáku někde v zahraničí (DE, AT). Jednak cena bude lepší a tam si nikdo nedovolí vás tímhle způsobem okrádat.
Dobrý den, děkuji všem za odpovědi.
Paní si neustále mele svoje že to není reklamace, že to je jakási oprava apod. která podle ní se řeší a neví kdy bude dořešena.
Zkusím podle vzoru z internetu napsat list - odstoupení od kupní smlouvy, a nechat ji to podepsat. Jsem si zcela jistý že mi to nepodepíše. upozorním ji a nahraju si celou situaci na mob. telefon. Po podám podmět ČOI. Jinak to s ní asi vyřešit nejde.
Ono je celkem jedno, co si paní mele. Věc se neřeší, protože hodinky máte u sebe nikoliv v opravě. Co byste tam chodil a něco jí dával, to se vám vysměje. Náhrat na mobil jí nemůžete, to na vás pošle opravdu PČR. Zatím jste nai nenapsal, o jakou značku jde, kde jste hodinky koupil. Jak jsem psal, existuje značkový servis hodinek? Mají hodinky mezinárodní záruku? Kolik stály, aby se to vůbec vyplatilo?
Paní má hodinky u sebe. dal jsem jí je před třemi měsíci na opravu, přišli mi, ale nebyly kompletní, uvnitř chyběla část, tak si je vzala a další dva měsíce řeší situaci.
Takže sepiště odstoupení od kupní smlouvy, vzorů je po webu všude dost, odešlete dopis na dodejku na sídlo společnosti dle obchoního rejtříku nebo živnostenského registru a napište číslo účtu na kterém budete očekávat vrácení kupní ceny. Termín dejte do 7 pracovních dnů od doručení dopisu. Další zákonné řešení je až soud, případně tr. oznámení na PČR. Mezitím si můžete dopisovat s ČOI - ale ani ta vám nijak moc nepomůže. Můžete okolo sebe kopat různě. Příště pamatujte, nekupovat v malých krámcích.
máte reklamační protokol , nebo máte zakázkovej list? Otázka je , jestli jste reklamoval ,nebo jestli si to jen myslíte, už to první jak jste psal , že jste si rozbil sklíčko a šel to reklamovat je úsměvné ( jdete reklamovat něco , co jste udělal vy )
Dobrý den, dopadlo to tak, že jsem tam udělal docela humbuk, sepsal jsem stížnost, reklamační protokol,.. byť to trvalo až do minulého týdne, tak mi je vrátili kompletní. Takže vyřízeno, i když s velkými nepříjemnostmi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.