Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Banka po mě chce vyplatit v hotovosti zástavu

Od: betty59® odpovědí: 6 změna:

Už jsem tu dlouho nebyla,aleteď jsem fakt už v koncích.Jde o to , že banka po mě chce vyplatit v hotovosti zástavu.Syn je od roku 2011 v insolvenci a přihlásila se tam i banka u které měl hypotéku. Vůbec se s tou bankou nedá jednat, nepřistupuje na žádné jiné alternativy.Přitom já osobně nejsem v žádných registrech,nechala jsme si to schválně vše písemně zaslat.Hypotéku nám banky nedají,jelikož jsme už moc věkově staří a nedosáhnem ani příjmem.
Já jsem ten dům stavěla se svými rodiči a odnesou jen nohama napřed,já už prostě nemůžu dál,vždyť jsme nic neudělali.Hledám nějakého investora, za slušných podmínek. Jestliže se mi to nepovede, tak Vám všem přeji krásný život a občas si na mě vzpomeňte.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

1x

Je mi vás líto, ale banka nic nezavinila. Syn je již více jak dva roky v insolvenci a vy jste dobrovolně synovi ručila domem. Takže už více jak dva roky je vám jasné, že o dům přijdete. Proč jste již nehledala kupce a neprodala dům za lepší cenu než za jakou ji prodá banka? Každý průšvih má řešení, tak něco dělejte. Držím vám palce.

lidus*
hodnocení

0x

Betty, tu poslední větu rychle zapomeňte. Všechno se dá řešit ale žijete jen jednou a vzít si život pro malichernost jakou jsou peníze, dům, je nesmyslné a nezvratné. Sežeňte právníka a snažte se stráty minimalizovat. Syn ručil vašim domem? Je dům jeho, vy jste souhlasili a td. na to vše se právník zeptá. Nečekejte a jednejte. I kdybyste o dům přišla, je stále důvod proč žít.

paw*
hodnocení

0x
Pokud je syn v insolvenci, tak veskere jednani by mela banka resit s jeho exekutorem. A vy, pokud jste mu nicim nerucila, mela byste byt z obliga.
Zkuste vzit papiry a zajit do obcanske poradny. Tam, vam vasi situaci pomohou nejak vyresit.

jkkkjkk
hodnocení

0x

Pokud s bankou neří řeč, pak to skončí, jak píšete. Není moc možností na výběr. Je to smutné, ale do hypotéky jste šli dobrovolně, takže je jen na bance, jak věc bude řešit. Můžete se obrátit na "doborníky" nicméně ty vás připraví o další peníze a banka si stejně prosadí své.

iojdeo
hodnocení

0x

Insolvence není exekutor, u toho už není co řešit.

honza009
hodnocení

0x

Boužel tak to je.

Pokud Váš syn dostal hypotéku a zaručil se jinou nemovitostí, tak je zcela pochopitelné, že banka chce té záruky využít. Nebo si myslíte, že mu to odpustí a nechá nějaký milion plavat? Proč by to dělala? Nenadávejte bance, ale tomu, kdo to způsobil.

Pokud je to takto jednoduché, jak píšete, tak je celkem zbytečné se obracet na nějaké poradny, nijak Vám nemohou pomoci. Nevím, jak by Vám mohl pomoci investor - že to jako někdo zaplatí a vy mu to budete splácet? Opět, proč by to dělal? Jediná šance je pomoc v širší rodině, víc Vám nikdo nepomůže.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]